Portughezul Josť Mourinho, antrenorul lui Chelsea, a fost suspendat doua etape, desi a avut dreptate, sustine cotidianul Evening Standard, care citeaza un raport al unui membru UEFA.

Arbitrul suedez Anders Frisk si antrenorul Frank Rijkaard au avut o scurta discutie la pauza meciului FC Barcelona - Chelsea, conform raportului intocmit de un membru al UEFA. Raportul francezului Pascal Fratellia - responsabil cu locurile oficialilor UEFA pe stadion - din care cotidianul englez publica mai multe fragmente, confirma ca arbitrul suedez si antrenorul olandez au avut o scurta discutie, pe 23 februarie, la pauza acestui meci.

"Arbitrul ne-a spus ca a avut o discutie cu Frank Rijkaard de pe teren pana in fata usii inchise a vestiarului sau. Rijkaard a dorit sa-l salute pe Frisk la intrarea in tunel si apoi a incercat sa-i vorbeasca in timp ce urcau scarile. Frisk ne-a spus ca i-a transmis lui Rijkaard ca nu este nici locul si nici momentul pentru a discuta o faza din meci si i-a cerut, in timp ce se afla in usa vestiarului, care era tot inchisa, sa se duca in vestiarul sau", se arata in acest raport.

CONFIRMARI

Aceste informatii sprijina versiunea prezentata de antrenorul de la Chelsea, portughezul Josť Mourinho, care a denuntat discutia dintre Frisk si Rijkaard si a dat asigurari ca l-a vazut pe olandez intrand in vestiarul arbitrilor. Mourinho a lasat sa se inteleaga ca aceasta discutie a influentat desfasurarea meciului. In repriza secunda, arbitrul suedez l-a eliminat pe atacantul Didier Drogba, in timp ce Chelsea conducea cu scorul de 1-0. UEFA a decis sa deschida o procedura disciplinara impotriva lui Josť Mourinho, care a fost acuzat de declaratii mincinoase si a fost suspendat doua meciuri. Arbitrul Frisk a decis sa se retraga din activitate, dupa ce a primit amenintari cu moartea din partea suporterilor englezi.