Nicolae Marasescu i-a aranjat finei sale un post caldut. Fosta atleta va incasa, tot ilegal, 20 de milioane lei lunar

Fosta mare campioana Gabi Szabo risca sa-si ruineze, in cel mai scurt timp, imensa reputatie construita cu sacrificii imense, pe parcursul a aproape 20 de ani de cariera in concursurile mondiale de atletism. Multipla campioana europeana, mondiala si olimpica a fost angajata ilegal, zilele trecute, de Nicolae Marasescu, nasul sau, in functia de secretar federal pe probleme internationale.

Dedesubturile acestei afaceri in care, pe linga Szabo, e implicat si Marasescu, secretar general al FRA, sint cit se poate de dubioase. Gabi a fost instalata direct, desi regulamentul prevede expres ca postul trebuie ocupat prin concurs. Salariul net al federalului care ocupa aceasta functie e de 20 de milioane lei lunar. Surse autorizate ne-au dezvaluit ca intreaga afacere n-a fost, de fapt, decit un troc, deoarece Gabi a primit postul pentru a-si retrage candidatura la presedintia FRA! Szabo ii va lasa astfel drum liber Iolandei Balas catre un nou mandat in fruntea atletismului romanesc.

Venituri de doua milioane de dolari

Implicarea Gabrielei Szabo in aceasta tarasenie vine intr-un context destul de tulbure, care i-a afectat deja imaginea. Marasescu - care e si presedintele filialei PSD a sectorului 3 din Bucuresti - a angajat-o pe fina sa dupa ce aceasta a fost data afara de la ROMATSA. La vechiul loc de munca, unde a fost incadrata pe vremea cind era legitimata la Rapid, Gabi primea un salariu net de 45 de milioane lei pe luna, desi nu trecea niciodata pe-acolo! Revoltati, angajatii companiei s-au rasculat si au cerut reglementarea situatiei, mai ales ca firma era amenintata de restructurari.

Mentionam ca, de-a lungul carierei sale, Gabi Szabo a avut venituri de aproximativ doua milioane de dolari.
In plus, dupa ce va preciza oficial ca renunta la cariera de sportiva, fosta campioana va primi din partea statului roman o renta viagera de peste 20 de milioane lei net.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.