Esecul echipei nationale in primul meci al anului, 0-1 cu Israel, a fost pus in cårca lui Ovidiu Petre. Acesta a fost eliminat dupa ce l-a lovit cu ambele picioare pe mijlocasul Cohen.

Oficialii FRF sunt foarte suparati pe stelist, insa liderii Nationalei ii iau apararea. Mai mult, Cristi Chivu a scuzat gestul colegului ca fiind explicabil din moment ce „in ultimele saptamåni a stat mult timp prin cantonamente, departe de familie, astfel ca i-au lipsit multe”, citeaza Gardianul.

Ghinionul stelistului a fost acela ca, la doar trei minute de la eliminare, reprezentativa noastra a primit gol exact din zona care trebuia acoperita de el. Replicile n-au intarziat sa apara. Selectionerul Victor Piturca l-a avertizat pe stelist ca va plati scump acest moment nefericit: "Il va costa scump pe Ovidiu Petre acest cartonas rosu. La echipa nationala n-au ce cauta astfel de gesturi.
Probabil ca a facut-o din cauza nervozitatii", relateaza Adevarul.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, n-a vrut sa declare nimic, insa a facut-o seful LPF, Mitica Dragomir: „Totul a pornit de la un act de indisciplina, care a dus la o superioritate a adversarului si uite ca s-a intamplat sa nu mai putem recupera. In seara asta a fost insa suparata si mingea, nu a vrut sa intre in poarta“.

Fostul selectioner Emeric Ienei a pus pe seama indisciplinei infrangerea suferita de Romania in Israel. “Este inadmisibil ca Ovidiu Petre sa fie eliminat in minutul 23. El trebuie sa ia lectii de disciplina si de civilizatie pentru a mai juca la nationala”, informeaza Jurnalul National.

Romanii nu sunt singurii care considera ca Ovidiu Petre a avut o contributie puternica la infrangere. Selectionerul Israelului, Dror Kashtan, a declarat ca jucatorii sai au invins o echipa puternica, aflata la cel mai inalt nivel in Europa, informeaza Jerusalem Post. "Nu am mai avut o actiune cu nationala de trei luni si am avut doar doua zile de pregatire, dar era important sa invingem. Fiecare victorie este importanta si noi am invins o echipa care a ajuns la Campionatul European, o nationala puternica, aflata la cel mai inalt nivel in Europa", a spus Kashtan.

Jerusalem Post noteaza ca, in ciuda victoriei, echipa Israelului a fost "departe de a fi impresionanta". "Nationala Israelului, exceptand faptul ca a inscris la trei minute dupa eliminarea lui Ovidiu Petre, a avut putine actiuni ofensive si a avut noroc ca nu a primit golul egalizator", mentioneaza sursa citata.
Cotidianul Haaretz scrie ca meciul si-a pierdut din valoarea de test pentru israelieni dupa eliminarea lui Ovidiu Petre. "In orice alte circumstante, Kashtan ar fi putut fi foarte multumit de victoria in fata unei echipe puternice, cum este Romania. Din nefericire, meciul si-a pierdut mult din valoarea de test pentru nationala Israelului, dupa ce echipa antrenata de Victor Piturca a jucat 70 de minute in inferioritate numerica - Ovidiu Petre a fost eliminat in minutul 22", transcrie Romania Libera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.