Echipa nationala a pierdut cu scorul de 0-1, in fata nationalei Israelului, in meciul amical disputat pe Ramat Gan din Tel Aviv.

Tricolorii au avut o prestatie modesta, departe de pretentiile unei echipe calificate la turneul final al Euro 2008. Posibila victorie a fost ingreunata si de eliminarea lui Ovidiu Petre, din minutul 24. Mijlocasul stelist a fost eliminat dupa ce in urma unei dispute l-a lovit dur cu piciorul pe Cohen, fiind trimis la cabine fara ezitare de arbitrul portughez. Potrivit Ziua, israelienii au deschis scorul un minut mai tarziu, prin Golan, care l-a batut pe Lobont din trei metri, dupa un corner la care Tamas si Goian au fost depasiti net in careul mic.

Romanii au mai respirat doar prin interventiile izolate ale lui Adrian Mutu. Complet nesustinut de latura ofensiva formata din Nicolita si Marica, starul echipei nationale s-a stins pe final, cand a devenit irascibil. Desi aparent, starea nervoasa pare indreptata spre arbitri sau spre fundasii adversi, irascibilitatea atacantului Fiorentinei reprezinta de fapt frustrarea unui fotbalist care realizeaza ca trebuie sa produca totul de unul singur. Cu exceptia lui Lobont, care a facut s aseara minuni intre buturi, si a capitanului Chivu, ceilalti jucatori par a fi doar niste salahori lipsiti de inventivitate, care dau senzatia ca macina in gol. Pe final, singurul moment de semnalat in dreptul echipei noastre nationale a fost debutul stoperului dinamovist, Cosmin Moti, relateaza Jurnalul National.

Victor Piturca a trimis in teren pentru aceasta partida urmatorul "11": Lobont - Contra, Tamas, Goian, S. Radu - Cocis, Ov. Petre, Chivu - Nicolita, Mutu - Marica, scrie Evenimentul Zilei.

Selectionerului nu i-a picat bine infrangerea cu Israel, izbucnind de cateva ori, nervos pe lejeritatea cu care au fost tratate anumite faze. In atentia lui Piturca, cel mai des a intrat Nicolae Dica. Acesta a avut cateva oportunitati de a egala, dar nu a profitat de ele, anunta Ziarul.

„A fost un meci de pregatire. Poate ca nu am jucat foarte bine, dar la EURO cred ca va fi altfel“, a declarat Cristian Chivu completand ca „daca nu am fi avut un om eliminat asa de repede, pe Ovidiu Petre, poate ca ar fi fost altfel. Oricum, a contat mai mult faptul ca am jucat impreuna. Amicalele nu conteaza asa mult.“

Insa aceasta nepasare fata de amical pare sa fie specifica numai echipei romanesti. Gandul aduce in prim-plan declaratiile oficialilor israelieni, care acorda o importanta mai mare meciului de ieri seara. Pentru nationala israeliana, meciul cu Romania reprezinta o experienta cruciala, a declarat, Dror Kashtan, selectionerul echipei, intr-o conferinta de presa, respingand astfel unele acuzatii ca partida ar fi inutila. „Echipa“, a spus el, „trebuie sa joace cat mai multe meciuri ca sa-si ridice nivelul jocului si ca jucatorii tineri sa castige experienta“.

Pe de alta parte, el a subliniat lipsa pregatirii fizice a jucatorilor sai, afirmand ca nu este suficient ca echipa nationala sa se antreneze doar doua zile si ca va avea o discutie cu antrenorii echipelor de cluburi care sa preia aceasta sarcina.

La randul sau, Yossi Benayoun, capitanul nationalei si jucator la FC Liverpool, a declarat ca acest meci ajuta echipa sa-si dea seama in ce masura este pregatita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.