Nationala feminina de handbal se lupta pentru calificarea la JO de la Beijing in aceeasi perioada cu meciul de box al lui Adrian Diaconu, la care a fost invitat celebrul pugilist american.

Sala Polivalenta a redevenit mar al discordiei intre Federatia Romana de Handbal si forul de box. „Pacea“ instalata de presedintele ANS, Octavian Bellu, intre sefii celor doua foruri, Cristian Gatu, respectiv Rudel Obreja, a tinut numai o saptamina. Pentru ca Federatia Internationala de Handbal a conditionat organizarea turneului preolimpic (programat in perioada 28-30 martie) de disputarea acestuia intr-o sala cu o capacitate de minimum 4.000 de locuri, Cristian Gatu a fost nevoit sa renunte la variantele Oradea, Cluj sau Tirgu-Mures. In aceeasi perioada, Sala Polivalenta este vizata sa gazduiasca si meciul de box pentru titlul mondial interimar al lui Adrian Diaconu. „Turneul preolimpic nu se poate organiza decit la Bucuresti, la Sala Polivalenta. IHF ne-a spus clar: ori gazduim competitia intr-o sala cu o capacitate de minimum 4.000 de locuri, ori jucam in Croatia. In urma scandalului iscat cu boxul, presedintele Cristian Gatu a incercat sa faca un compromis. Am facut toate diligentele pentru a organiza acest turneu in alt oras, dar cei de la forul international nu au fost de acord“, a spus secretarul general al FRH, Mihail Marinescu.

Anuntul secretarului general al FRH a declansat un nou razboi intre cele doua foruri, cel de handbal si cel de box. „Cred ca toata aceasta tevatura este o scorneala. Mai intii au vorbit de capacitatea salii, dupa care au spus ca le trebuie un hotel de 4 stele. Nu stiu si nu cred ca acest lucru este prevazut in regulamentul federatiei internationale. Am crezut ca ne-am inteles si nu mai sint probleme, am iesit in public si am spus ca boxul va organiza meciul la Polivalenta, iar handbalul va juca intr-un alt oras. Noi avem partener oficial Primaria Capitalei. Cum ar fi sa mergem sa organizam meciul la Iasi?“, a spus Rudel Obreja.

In incercarea de a calma spiritele, presedintele ANS, Octavian Bellu, a anuntat solutia de rezolvare a acestei probleme: ambele competitii se vor desfasura la Polivalenta. „Revenim la varianta initiala si organizam paralel ambele competitii la Sala Polivalenta. Ne antrenam sa batem recordul mondial la montat si demontat ringul de box. Ma voi intilni cu ambele parti si vom discuta pe minute, pe momente. Din punctul meu de vedere, cred ca exista si o anumita rigiditate la nivelul forului international de handbal. Nu este normal sa pedepsesti o tara care si-a cistigat prin joc dreptul de organizare a unei competitii pentru ca, timp de 50 de ani, aici s-au construit sali de o anumita capacitate. Cerintele federatiei europene sint mai flexibile, astfel ca intrecerea continentala de la Lillehammer s-a desfasurat si in sali cu 1.800 de locuri. Sint convins ca ne vom descurca si vom putea sa le facem pe amindoua“, a spus Bellu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.