Nationala de fotbal sustine in aceasta seara, de la ora 20.45, primul meci amical din 2008. Victor Piturca, selectionerul echipei Romaniei, are la dispozitie 20 de jucatori pentru meciul amical cu Israelul, inclusiv stranierii, in lotul nostru aflandu-se si un debutant absolut, dinamovistul Cosmin Moti.

Situatia tensionata de la Tel Aviv nu ii sperie pe fotbalisti care, sustin ca se vor concentra asupra meciului. Potrivit Gardianul, tricolorii s-au antrenat la Tel Aviv sub atenta supraveghere a agentilor Mossad, in conditiile in care exact in ziua in care au ajuns in Israel un atentat cu bomba a ucis trei oameni si a ranit alti cinci. “Mereu am avut retinere fata de tarile arabe sau cele din zona aceea de conflict. Sper sa nu patim nimic”, a declarat Dorin Goian. Din pacate, in urma atentatului carea a avut loc la circa 200 de km de capitala Israelului, cele 41.000 de locuri disponibile, nu vor fi ocupate - cel putin, asa cred organizatorii.

Meciul de azi cu nationala Tarii Sfinte este primul dintr-o serie de trei pe care le va sustine prima noastra reprezentativa pana la debutul CE. In urmatoarele doua “tricolorii” vor infrunta echipele similare ale Rusiei si ale Muntenegrului.

Lotul s-a completat luni seara astfel incat ieri dimineata, echipa a fost prezenta la primul antrenament. La Tel-Aviv, Victor Piturca are la dispozitie cele trei mari vedete din lotul Romaniei, precizeaza Evenimentul Zilei: Adrian Mutu, Cristi Chivu si Bogdan Lobont, astfel ca poate testa formula de echipa pe care intentioneaza s-o foloseasca la Euro. In meciul de astazi, selectionerul ar putea trimite in teren urmatoarea formula de echipa: Lobont - Contra, D. Goian, Tamas, St. Radu - Nicolita, Codrea, Ov. Petre, N. Dica - Mutu, Marica.
Lobont va juca in poarta, Contra, Tamas, Goian si, probabil, Stefan Radu pe linia defensiva, Nicolita, Codrea, Chivu si Cocis la mijloc, Mutu si Marica in atac.

Acest joc este important, in conditiile in care Romania nu a mai pierdut de aproape 27 de ani contra israelienilor, chiar si selectionerul marcand doua goluri intr-o intalnire directa ce a avut loc in 1986. Cristian Chivu si Adrian Mutu, au laudat echipa gazda a partidei de azi, jucatorul Interului spunand chiar ca partida contra Israelului este la fel de importanta ca una disputata contra Portugaliei sau Spaniei. „Israelul este o echipa care ne va da batai de cap, meciul e la fel de important ca si unul cu Spania sau Portugalia. Pe noi nu prea ne intereseaza de atentat deoarece am hotarat sa iesim doar la o plimbare pe plaja”, a precizat Chivu. De aceeasi parere a fost si starul echipei noastre, Adrian Mutu: „Selectionata Israelului ne va pune probleme, este o echipa buna, cu fotbalisti ce evolueaza in Europa. Il stiu pe Baneyoun, care a dat un gol frumos in Liga Campionilor. Nu am mai fost pana acum in Israel, dar voi reveni pentru a vizita locurile sfinte. Nu ma tem de nici un atentat”, citeaza Ziarul.

Selectionerul isi doreste sa castige acest prim-meci si remarca lipsa unor jucatori importanti. "Vrem sa castigam primul amical al anului. Mi-as fi dorit sa ii am in lot pe Daniel si Marius Niculae, pe Ghionea si Radoi. Imi amintesc ca in 1986 le-am dat israelienilor doua goluri, chiar il tin bine minte pe unul dintre ele", a spus selectionerul, care, potrivit Ziua, si-a amintit de o victorie a Romaniei cu 4-2 in fata Israelului, chiar pe arena pe care se va juca diseara, "Ramat Gan". Dintr-un total de 18 meciuri jucate de cele doua selectionate, echipa Romaniei a castigat zece, cinci s-au incheiat la egalitate, iar trei, cu victoria israelienilor, ultimele doua la Bucuresti, in 1998 si 1999.

Suporterii romani care vor sa fie prezenti in Elvetia pentru turneul final mai au doua zile pentru a solicita bilete. Chiar daca se astepta o avalansa de cereri in conditiile in care FRF a oferit doar 10.000 de tichete, pina la sfirsitul saptaminii trecute se vandusera mai putin de un sfert dintre acestea. Potrivit federatiei, doar 1.100 dintre cei care s-au inscris pe site-ul biletefotbalonline.ro au achitat tichetele pentru Euro. Fiecare persoana poate comanda maximum sase bilete pentru cele trei meciuri din grupe, insa cei 1.100 de solicitanti au dorit doar 2.500 de bilete. In cazul in care cererea va fi mai mica decit oferta, biletele se vor repune in vinzare dupa principiul primul venit, primul servit, in caz contrar urmind sa se organizeze licitatie, informeaza Cotidianul.

Israel - Romania nu este singurul amical care se va disputa azi. Jurnalul National a publicat lista meciurilor amicale, disputate astazi in Europa:

18:00 Macedonia - Serbia
18:30 Islanda - Armenia
19:00 Ungaria - Slovacia
20:30 Turcia - Suedia
20:45 Israel - Romania (TVR 1)
20:45 Malta - Belarus
21:00 Slovenia - Danemarca
21:15 Grecia - Finlanda
21:30 Croatia - Olanda
21:30 Cehia - Polonia
21:35 Austria - Germania
21:45 Italia - Portugalia
21:45 Irlanda de Nord - Bulgaria
21:45 Irlanda - Brazilia (Telesport)
21:45 Tara Galilor - Norvegia
22:00 Anglia - Elvetia
22:00 Georgia - Letonia
22:00 Spania - Franta (Sport.ro)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.