Societatea care finanteaza echipa de pe Bega ameninta ca va renunta la sprijinul financiar daca nu se implica si autoritatile locale.

Marian Iancu a precizat ca Balkan Petroleum isi va retrage cotizatia daca nu se asociaza Consiliul Local si Consiliul Judetean, fiind posibila ratarea transferurilor lui Milos Brezinsky si Balazs Borbely. "Daca nu se va investi, cu ce sa-i platim? Badoi, Mihazes si Martinez sunt achitati, nu e nici o problema. Situatia e complicata cu transferurile lui Brezinsky si Borbely, pe care trebuie sa le achitam zilele acestea. In cazul in care BkP nu investeste, nu avem alte resurse. Suntem cu datoriile la zi, ne-am achitat tot, mai putin aceste doua transferuri. Costa peste 1,6 milioane de euro, dar din punctul asta de vedere e nevoie de sustinere din partea actionarilor", citeaza Romania Libera.

In conditiile in care evolutia echipei nu a fost tocmai ascendenta, societatea se teme se mai investeasca intr-un proiect neprofitabil. Rezultatele nefavorabile ale ultimelor doua partide din Cipru, amplifica ingrijorarea finantatorilor. „In acest moment, BkP nu mai doreste sa continue investitia in echipa pana nu va exista stabilitate. In aceste conditii, nu am cum sa mai platesc transferurile si vom pierde toti jucatorii pe care i-am adus in aceasta iarna. Aceasta va insemna un dezastru, pentru ca si Dusan Uhrin s-ar putea sa plece. Si s-ar putea sa plece chiar zilele acestea pentru ca nu mai are motive prea multe sa ramåna la Timisoara. Se va intoarce de la Praga, dar nu cred ca mai are pentru ce”, relateaza Gardianul.

Ziua precizeaza ca Marian Iancu amenintase inca de luna trecuta cu retragerea de la "Poli", dupa ce reprezentantii Consiliului Local Timisoara si ai Consiliului Judetean Timis au refuzat sa aprobe asocierea inainte de efectuarea unui audit financiar la club, mai ales ca institutiile urmau sa investeasca intr-o prima faza 2,5 milioane de euro! "Negocierile sub presiune nu sunt negocieri bune. Nimeni nu are de castigat in aceasta situatie. Trebuie sa facem ceva pentru a nu vaduvi din nou Timisoara. Cea mai mare greseala este sa implicam politicul. Este problema Timisoarei, nu este o problema politica", a spus Ciuhandu. "Este un moment care, daca nu ar fi existat, ar fi trebuit inventat. Isi vor da seama mai tarziu ca un nebun, Iancu Alexandru Marian, a ridicat la un moment dat aceasta problema a asocierii. Daca ratam acest moment, nu mai avem nici o sansa. Suporterii vor avea parte atunci doar de fotbal pe calculator", a mai spus Iancu. "Nu cred ca va iesi ceva din acele consilii. Peste 90% vor vota impotriva. Consiliul Judetean nu se va implica la echipa atat timp cat eu voi fi la conducere. In acest moment, eu le spun celor de la BkP sa nu mai investeasca. Sunt multe razboaie politice. Daca nu vreti fotbal in Banat, eu plec si gata! La revedere!", a mai spus boss-ul lui "Poli", care a admis chiar posibilitatea ca echipa sa se desfiinteze: "Nu mai putem plati transferurile si vom pierde toti jucatorii pe care i-am adus in aceasta iarna. In plus, si antrenorul Dusan Uhrin ar putea sa plece!".

Predictiile merg chiar mai departe, pretinzand Timisoarei un viitor sumbru. Jurnalul National considera ca plecarea lui Iancu este sinonima cu desfiintarea echipei. “BkP nu mai doreste sa continue investitia in echipa pana nu va exista stabilitate. In aceste conditii, nu am cum sa mai platesc transferurile si vom pierde toti jucatorii pe care i-am adus in aceasta iarna. Totodata, este posibil ca antrenorul Dusan Uhrin jr. sa vrea sa plece. Si s-ar putea ca cehul sa plece chiar zilele acestea, fiindca nu mai are prea multe motive sa ramana la Timisoara. Nu cred ca mai are pentru ce sa se intoarca de la Praga”, declara finantatorul echipei.

Potrivit Cotidianul, Iancu a stabilit un nou termen pentru Adunarea Generala a Actionarilor, pentru 22 februarie, in asteptarea incheierii studiului de audit care verifica situatia financiara a clubului. Daca acest audit va iesi bine, pe 14 februarie va fi analizata in regim de urgenta posibilitatea asocierii Consiliilor Local si Judetean cu Poli Timisoara. El a dezmintit totodata faptul ca va investi la Rapid, asa cum declarase actionarul giulestean George Copos cand a anuntat ca va parasi gruparea giulesteana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.