"Kaiserul" sustine ca el este cel care i-a oferit selectionerului doar doi ani de contract, desi acesta din urma ar fi dorit unul pe patru ani. Directorul general al FRF a declarat ieri, inainte de plecarea delegatiei Romaniei spre Tel-Aviv, ca Piturca a semnat un contract valabil doar pentru doi ani cu federatia deoarece se doreste indeplinirea unor obiective imediate, cum ar fi calificarea la CM din 2010.

"I-am oferit lui Piturca contracte si pe doi ani, si pe patru. Pentru ca se vehicula ideea ca am putea construi o echipa puternica pentru 2012, eu nu am fost de acord cu acest lucru si am decis sa-i oferim in final un contract pe doi ani. Obiectivul este calificarea la CM din 2010", a explicat Lupescu.

Reactia oficialului federal a venit dupa ce, duminica, in conferinta de presa de la Mogosoaia, selectionerul afirmase ca a semnat un contract pe doi ani, desi ar fi dorit unul pe patru ani. "Am semnat un contract numai pe doi ani. Daca va mai fi sa fie un nou contract vom vedea dupa preliminariile urmatoare. Am vrut un contract pe patru ani, dar federatia nu a dorit acest lucru", a spus Piturca.

Desi nu s-au facut publice sumele, se pare ca termenii financiari sunt mult peste cei din vechea intelegere: Piturca va incasa 500.000 de euro pentru fiecare an de contract si va primi un bonus de 1.000.000 de euro daca va duce Nationala la Mondialul din Africa de Sud. De altfel, Lupescu este de parere ca noul contract este benefic pentru selectioner. "Oricum, Piturca a obtinut un contract foarte bun, poate cel mai mare pe care l-a avut pana acum. Din moment ce el a acceptat propunerea, inseamna ca e multumit. Sunt sigur ca putem merge la Campionatul Mondial din 2010", a spus Lupescu.

La randul sau, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca, in cazul in care nu ar fi avut performante, Piturca ar fi fost "curatat" de FRF, lasand sa se inteleaga ca nu conteaza perioada contractului. "Daca asa au convenit ei, pe doi ani, e normal! Daca nu avea performante, oricum il curatau. Asta este! Daca vii selectioner, vrei, nu vrei, obiectivul este calificarea. Nu te califici, pleci! Alta sansa nu este. Si mi se pare normal. Toata lumea face asa", a declarat Dragomir.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.