Portarul echipei Dinamo, Bogdan Lobont, s-a aratat surprins de faptul ca doar trei jucatori au fost prezenti, ieri, la reunirea reprezentativei Romniei pentru meciul amical cu Israel.

"Cred ca este prima reunire cu atit de putini jucatori. Important este ca la Tel Aviv ne vom vedea cu totii dupa doua luni".

Portarul dinamovist l-a prezentat pe coechipierul sau Cosmin Moti, convocat in premiera la prima reprezentativa: "Il cunoasteti cu totii pe Cosmin, ii uram bun venit in rindul tricolorilor si sa ramina cit mai mult".

Moti i-a multumit lui Lobont pentru prezentare si a declarat ca nu a avut emotii la prima sa reunire la echipa nationala de seniori: "Ma bucur nespus ca am fost convocat pentru aceasta actiune. E un pas important pentru mine si fac tot posibilul sa ramin cit mai mult. Nu am emotii, emotii am avut cind am dat examene la scoala". Bogdan Lobont, Cosmin Moti si portarul Danut Coman (Rapid) au fost singurii jucatori care au participat, ieri, la ora 12.00, la reunirea lotului primei reprezentative a Romaniei in vederea amicalului cu Israel, restul fotbalistilor urmind a se alatura lotului astazi.

Niculae, inlocuit cu Mazilu

Atacantul roman al echipei Auxerre, Daniel Niculae, s-a accidentat in meciul cu Bastia, jucat simbata in Cupa Frantei, iar selectionerul Victor Piturca a decis ca pentru meciul cu Israel sa il convoace in locul acestuia pe Ionut Mazilu, de la Dnepr Dneprpetrovsk. "L-am pierdut pe Daniel Niculae, care s-a accidentat intr-un meci din Cupa Frantei. In locul lui va veni Ionut Mazilu, caruia Protasov i-a permis sa vina la nationala, desi convocarile fusesera facute si, in mod normal, nu il mai puteam chema", a anuntat Piturca. Pe de alta parte, plecarea delegatiei Romaniei spre Israel este programata azi, la ora 11.00, de pe Aeroportul International "Henri Coanda". Lotul complet convocat de Victor Piturca pentru partida cu Israel este urmatorul: Bogdan Lobont, Danut Coman, Cosmin Contra, George Ogararu, Gabriel Tamas, Cosmin Moti, Dorin Goian, Radu Stefan, Mihai Nesu, Florentin Petre, Banel Nicolita, Ovidiu Petre, Paul Codrea, Cristi Chivu, Razvan Cocis, Nicolae Dica, Ciprian Marica, Ionut Mazilu, Adrian Mutu si Gigel Bucur.

"Ultimatum" pentru Ogararu

Selectionerul Victor Piturca si portarul Bogdan Lobont au declarat, ieri, la reunirea echipei nationale, ca nu cred intr-o conspiratie a olandezilor, adversarii Romaniei la Campionatul European, impotriva jucatorului George Ogararu, care si-a pierdut postul de titular la Ajax Amsterdam. Bogdan Lobont a afirmat ca si el a trecut prin aceeasi situatie la clubul batav, dar ca nu s-a gindit la acest lucru: "Cred ca mergem prea departe cu conspiratia. Fiecare e liber sa gindeasca ce vrea. Am trecut si eu prin aceeasi situatie si refuz sa cred asta. Ajax e un club mare si plecind de la aceasta idee nu se pune problema unei conspiratii". Selectionerul a comentat situatia fundasului George Ogararu, care la ultimele partide nu a mai intrat in vederile antrenorului echipei Ajax Amsterdam, Adrie Koster: "Sa nu vorbim de conspiratii, pentru ca ele nu exista. In momentul acesta, Ogararu nu se afla in vederile antrenorului. Sigur ca ma ingrijoreaza situatia oricarui jucator care nu evolueaza, dar sper sa treaca repede, pentru ca altfel nu pot sa mai apelez la serviciile lui".

"Cistigasem CCE si nu jucam la nationala"

Pe de alta parte, Piturca a adaugat ca nu il intereseaza parerile conducatorilor de club nemultumiti de numarul redus de jucatori convocati la echipa nationala: "Nu ma intereseaza ca sint cluburi suparate ca nu au avut mai multi jucatori convocati. Daca nu vor fi selectionati, ar trebui sa fie nemultumiti de cum au jucat. Ei stiu care sint conditiile mele. Cei foarte valorosi, cei in care am incredere mare si care vor fi intr-o forma foarte buna vor face parte din lot. Restul sint povesti si nu ma intereseaza. E normal ca toti jucatorii sa vrea la Euro. Si eu am fost jucator. Ce, eu am fost jucator de popice? La Steaua, cistigasem CCE si nu eram la echipa nationala. Antrenorul de atunci avea in vedere alti jucatori".

Ghioane si Pancu, in vizor

Selectionerul a precizat ca mijlocasul echipei Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane, poate fi convocat la urmatoarele actiuni ale echipei nationale, in cazul in care va fi mai in forma decit restul fotbalistilor aflati in vederile sale pentru respectivul post. Totodata, Piturca i-a dat sperante si lui Daniel Pancu: "Toti jucatorii de valoare sint in vederile noastre. Daca Ghioane va fi mai in forma decit Chivu, Codrea, Ovidiu Petre si Margaritescu, atunci el va fi cel convocat. Lupta va fi pe viata si pe moarte pentru a prinde un loc. Toate posturile sint acoperite, dar nu asa cum mi-as dori. La fel si cu Pancu, daca va reveni la forma lui foarte buna".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.