Un grup de tineri romani a introdus Liga I in meniul jocului FIFA 2008, cel mai popular simulator de fotbal pe calculator.

Cu mult timp in urma, copiii jucau fotbal pe carton si-si botezau nasturii cu nume de jucatori. Timpul a schimbat radical lucrurile, iar in prezent idolii de pe stadioane invadeaza monitoarele calculatoarelor.

Fotbalistii sunt desenati pana la cele mai mici detalii de cativa tineri romani care s-au grupat sub numele „Fifa Romania“ si care nici macar nu locuiesc in acelasi oras. „Suntem raspanditi prin Iasi, Bucuresti, Arad si Vaslui, dar asta nu reprezinta un inconvenient, deoarece comunicam on-line“, spune Daniel Dumbrava, unul dintre coordonatorii proiectului.

La finalul anului 2007, ei au scos pe piata un pachet care aduce Liga I in meniul celebrului joc FIFA 2008. Produsul poate fi downloadat in mod gratuit si adaugat la jocul original.

Doua ore pentru un fotbalist

Membrii echipei „Fifa Romania“ sunt pasionati de editare on-line si au desenat pur si simplu cu mouse-ul echipamente de joc, stadioane, si figurile fotbalistilor din campionatul intern. „La desenarea fetelor este treaba cea mai migaloasa, iar eu m-am specializat pe asa ceva“, spune Cristi Melinte (17 ani), care lucreaza cam doua-trei ore pentru a finisa figura unui fotbalist.

„Urmatorul pas este sa realizam si un comentariu in limba romana. Ne trebuie, in primul rand, un studio profesional si o voce buna, eventual a unui comentator de meserie ca Emil Gradinescu sau Felix Draghici. E destul de complicat si necesita mult timp, fiindca sunt cateva mii de fraze care trebuie traduse in romana. Ar fi insa ceva spectaculos, si in viitor vom incerca sa facem si asta“, spune Daniel Dumbrava.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.