Motociclistul Valentino Rossi mai are un titlu mondial pina la a-l egala pe campionul din F1.

Peste 150.000 de fani sint asteptati duminica, pe circuitul de la Jerez, in deschiderea sezonului de motociclism care programeaza in prima etapa Marele Premiu al Spaniei. In ultimii ani, asemanarile dintre acest sport si Formula 1 au devenit tot mai evidente sub aspectul monopolului, septuplul campion mondial Michael Schumacher avindu-l pe Valentino Rossi copie aproape fidela in lumea motoarelor pe doua roti. Tinarul italian are deja in palmares, la doar 27 de ani, patru titluri mondiale la clasa regina, 500 cmc, si cite unul la 250 si 125 cmc, insa din ianuarie conduce motocicletele unei noi echipe, Yamaha, dupa ce anul trecut a devenit lider mondial pe Honda.

Ultima sansa a lui Biaggi

Vechea formatie a lui Rossi a testat intens in presezon, astfel ca unul dintre pilotii sai, Nicky Hayden, a alergat cel mai mult in acest an, avind la activ 4.423 km. Cotat drept principal adversar al lui Rossi, conationalul sau, Max Biaggi, clasat anul trecut al treilea in ierarhia generala, a avut ghinionul de a se accidenta la inceputul acestui an. La un moment dat, sub semnul intrebarii ii era pusa chiar cariera, iar acum, capacitatea sa de a-si depasi performanta de anul trecut, cind a terminat al doilea la Jerez, este greu de anticipat. Oricum, in cazul unui esec, Biaggi, care are un titlu la 500 cmc se va retrage din activitate, el fiind in al 8-lea sezon la clasa regina. In aceste conditii, cel mai rival temut al lui Rossi ramine, ca si anul trecut, catalanul Sete Giberneau, care a si cistigat aceasta etapa in 2004.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.