Turneul celor Sase Natiuni la rugby isi incepe astazi editia cu numarul 108.

La aproximativ trei luni de la incheierea Cupei Mondiale din Franta, rugby-ul revine in centrul atentiei odata cu inceperea Turneului celor Sase Natiuni, ajuns la editia cu numarul 108. Competitia va debuta astazi, cand se vor desfasura meciurile Irlanda - Italia si Anglia - Tara Galilor.

Celelalte doua natiuni participante la competitie sunt Scotia si Franta, care se vor infrunta maine. Competitia a avut prima editie in 1883, fiind una dintre cele mai vechi intreceri sportive din lume. Englezii, finalisti ai Cupei Mondiale (invinsi de Africa de Sud, scor 6-15), sunt pregatiti sa puna tunurile pe Franta, castigatoarea ultimelor doua editii ale Turneului celor Sase Natiuni.

In ciuda formei bune in care se afla „cincisprezecele Trandafirului“, la casele de pariuri „cocosii galici“ raman marii favoriti, desi in sferturile de finala de la Cupa Mondiala au pierdut in fata englezilor, scor 9-14. Francezii au o cota de 13/8, in timp ce Anglia, a carei ultima victorie dateaza din 2003, au o cota de 5/2, iar Irlanda - 11/2.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.