Incheierea campaniei de transferuri in Europa occidentala l-a lasat pe Gigi Becali cu o "gaura" in buget de peste doua milioane de euro, in timp ce "cainii" au iesit pe plus cu patru milioane.

Joi noapte, campionatele importante din Europa si-au incheiat perioada de transferari, ele nemaiputand efectua alte miscari pe aceasta piata pana la vara. Nu este cazul Romaniei, care abia de ieri a deschis oficial legitimarile, acordurile incheiate pana acum cu jucatorii devenind valide abia dupa 1 februarie. In aceeasi situatie se mai afla alte tari din vecinatate, gen Bulgaria, Rusia sau Serbia, unde se pot face inca achizitii, fiindca, din cauza vremii neprielnice, campionatele se reiau mai spre primavara.

Odata cu incheierea sezonului de cumparaturi al vesticilor, patronii cluburilor din Liga I pot face bilantul contabil al acestei ierni. Un prim rezultat este si un paradox: Steaua a mers in Liga Campionilor, dar n-a avut prea multi amatori pentru Dica si Goian, iar Dinamo a stat acasa, insa l-a datpe Stefan Radu cu 5,4 milioane de euro la Lazio.Cel mai adanc a bagat mana in buzunar in ultimele saptamani Gigi Becali, care a adus in Ghencea o legiune de jucatori sud-americani.

Doar pe Andres Mendoza si pe Dayor Moreno a platit 2,7 milioane de euro, iar ceilalti trei jucatori produc si ei "paguba" in bugetul Stelei. Astfel, "Pepe" Moreno si Habib Habibou au fost imprumutati pe sume modice, dar, daca vor da randament, Steaua va trebui sa mai scoata in vara cam un milion de euro pentru fiecare. La fel si Dino Eze, adus de la Gloria Buzau, "satelitul" neoficial al Stelei, care l-ar costa pe Gigi doi jucatori la schimb, cei doriti in "Crang" fiind Marius Croitoru si Vasilica Cristocea, ambii disponibilizati momentan la Steaua II. Concret, Becali a cheltuit in aceasta iarna trei milioane de euro, primind, pana acum, doar 500.000 pentru Victoras Iacob. Aceeasi suma ar dori-o Steaua si pentru Dorel Zaharia, aflat in probe la Tianjin in China, in timp ce pentru Marius Croitoru se cer 300.000 de euro, dar deocamdata nimeni nu se inghesuie sa plateasca.

Cea mai mare pierdere a lui Becali este faptul ca nu a reusit sa-si vanda nici unul dintre "nestemate": Nicolae Dica si Dorin Goian. Despre cei doi s-a vorbit intens toata toamna, Gigi l-a anuntat chiar de doua ori transferat pe Dica, mai intai la Benfica si apoi la Valencia, insa in cele din urma ambii internationali au ramas in Ghencea. E bine pentru club, in masura in care ei nu vor transforma frustrarea ramanerii in evolutii proaste, dar e rau pentru ei, fiindca au ceva ani la Steaua si era cam timpul sa schimbe aerul si salariul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.