Zi incarcata ieri pentru antrenorii lotului feminin de gimnastica. Dupa tergiversari care au durat mai bine de sase luni, Octavian Belu si Mariana Bitang au semnat ieri noile contracte de antrenori ai lotului olimpic feminin de gimnastica si au vizitat santierul viitoarei sali de antrenament din Complexul Olimpic de la Izvorani.

Octavian Belu a declarat ca a semnat contractul cu toata responsabilitatea, adaugand ca spera ca toate aceste eforturi financiare din ultima vreme sa fie justificate prin rezultatele obtinute la viitoarea Olimpiada de vara din China.

El a felicitat conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv pentru construirea celui mai performant complex sportiv din Romania. "In acest complex vor fi intrunite conditiile de antrenament si cazare pentru ca sportivii selectionati sa beneficieze de tot ce este mai modern in domeniu. Sa nu mai fie tentati sa mearga in cantonamente prin alte tari", a declarat Belu.

"Din punctul de vedere al gimnasticii, trebuie sa lasam in urma tot ceea ce s-a intamplat, toate tulburarile care au perturbat atat pregatirea, cat si viata noastra, fie antrenor, fie sportiv, sa privim inainte, sa incercam sa recuperam timpul pierdut si sa ne prezentam la competitiile ce vor urma la nivelul la care am obisnuit de fiecare data", a spus Belu.

"Atena si Sydney au fost exemple, generatiile de sportivi se schimba, trebuie, din punctul nostru de vedere, sa asiguram minimum necesar de sportive, in asa fel incat Olimpiada de la Beijing sa fie un succes. China are un potential iesit din comun, ei sunt extrem de motivati, si noi trebuie sa fim pregatiti pentru a face fata acestei provocari", a mai precizat antrenorul roman.

Datele noilor contracte sunt confidentiale

Antrenorul Octavian Belu a mai mentionat ca din 2006 se va schimba probabil si codul de punctaj, apar "termeni noi in gimnastica, record, note peste 10 si asa mai departe, noutati care sunt in lucru la Federatia Internationala de Gimnastica".

Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a tinut sa precizeze ca datele privind noile contracte sunt confidentiale. In legatura cu Complexul Sportiv de la Izvorani, Morariu a spus ca aici este prevazut si un spatiu de cazare, pe langa salile de pregatire. "In 2004, COR a inceput lucrarile la sala de gimnastica, la sala polivalenta si la bazinul de pregatire olimpica. In continuare sunt prevazute lucrari la terenul de antrenament pentru fotbal, rugbi si atletism, precum si la centrul de tenis, plus un spatiu suplimentar de cazare."

A mai fost vizitat santierul viitoarei sali de gimnastica, avand o suprafata utila de 1.340 metri patrati si o suprafata desfasurata de 1.445 metri patrati. Structura este alcatuita din cadre metalice pe doua directii principale si placi de beton armat monolit, iar inchiderile exterioare vor fi realizate din placi de aluminiu eloxat. Conform cifrelor vehiculate de presa, Belu si Bitang ar urma sa primeasca salarii de aproximativ 5.000 de dolari pe luna.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.