Ioan Becali a organizat ieri o conferinta de presa in care a pus in scena o piesa ieftina de teatru. Intilnirea a durat circa o ora, timp in care impresarul care face si desface in fotbalul romanesc i-a urecheat pe ziaristi. "S-au adunat prea multe! Faceau bine mafiotii! Ii mierleau pe toti! Chiar trebuie sa ne intoarcem acum 50-60 de ani?", a avertizat, cu subinteles, procuratorul. Agentul FIFA a vorbit despre fostul Papa si a dat lectii de moralitate. Cel care se autointituleaza "Ursul Polar" a nominalizat "Gazeta Sporturilor" si "Evenimentul zilei" ca fiind ziarele cu care se razboieste.

Cotidianului nostru, procuratorul i-a reprosat faptul ca-l implica in jocurile de culise de la echipa nationala, despre care, vezi Doamne, el n-are habar. Uitind ca, in 1997, l-a inscaunat pe Piturca la cirma tricolorilor si ca il sustine si-n cel de-al doilea mandat, Becali a admis ca nu este strain de selectia fotbalistilor la nationala.

"Daca aveam influenta, probabil eram calificati acum si nu ratam ultimele trei campanii! In contractul existent intre firma mea si un jucator scrie ca managerul are obligatia de a promova respectivul fotbalist. Dar nu pot face acest lucru decit atunci cind ia si el o nota de 6-7 la echipa lui de club, cind da un gol...".

Oferta pe adresa Nasului

Cum era lesne de anticipat, Ioan Becali l-a aparat pe Mircea Sandu. El a recunoscut ca se afla in cirdasie cu Nasu: "E o functie grea cea de presedinte al FRF! Dupa functiile politice, aceasta este cea mai grea! Am o parere foarte buna despre Mircea Sandu. E prietenul meu. Actuala lui sotie a fost nevasta lui Alban, un fost prieten de-al meu decedat intr-un accident de masina. Cred ca Mircea Sandu isi va mentine decizia de a pleca in decembrie de la FRF, fiindca a fost "bombardat" si nu mai rezista. Eu n-o sa candidez la FRF. Nu ma intereseaza. Poate Mircea Sandu o sa vina la firma mea, fiindca eu intentionez sa plec la vara din tara si sa devin presedintele unui club de fotbal din strainatate! Voi ocupa o functie importanta intr-o tara civilizata".

"Popescu ar face baze pentru copii"

Posibila candidatura a impresarului Gica Popescu la sefia FRF e controversata, stiut fiind ca fostul international se afla in sfera de influenta a fratilor Becali. "N-as da federatia pe mina unor impresari. Exclud varianta Gica Popescu-presedinte", a declarat, de la Cluj, Arpad Paszkany, patronul "ceferistilor". Aceste temeri sint impartasite de mai multe persoane din fotbalul romanesc.
Lui Becali nu-i pasa insa de critici si face "lobby" puternic pentru "Baci": "Daca Gica Popescu va pleca de la firma, are datoria sa ma anunte cu sase luni inainte. Deocamdata, nu m-a anuntat. Daca ar ajunge Popescu la federatie, ce s-ar intimpla? Ar face baze pentru copii, la fel cum a facut Mircea Sandu! Popescu stie ce vrea de la viata. Are o imagine buna ca om si ca PR! Dupa ce-o sa plece el de la firma, probabil ca eu o sa cer azil politic in Irak!".

Culege ce a semanat

Dupa ce, vreme indelungata, a amenintat si a jignit in toate directiile, Ioan Becali se teme acum pentru siguranta familiei sale. "La inceput, impresariatul era o meserie simpatizata. In ultima vreme insa, dupa anul 2000, a aparut o criza de fotbalisti.
Astfel, aceasta meserie a devenit periculoasa. Am ajuns sa mi se strige pe stadioane: "Du-te dracu!", "Sa fii al naibii!", "Vinde-o pe nevasta-ta!" si trimiteri la copiii mei! Am trei fete si o sa vina vremea cind ma vor intreba de ce striga acei oameni asa ceva!", s-a plins procuratorul.

"Zenga poate face reclama la obiecte"

Becali a continuat tirada la adresa antrenorului stelist Walter Zenga: "Italianul sa nu uite ca i-am platit preparatorul fizic pe care il adusese cu el din Italia. N-avea nici masina cu care sa circule... I-am dat garsoniera la "Doi Cocosi", timp de doua luni, pina i-a luat clubul casa! Zenga poate ajunge doar la 60 de ani antrenorul pe care-l vrea Raluca, prietena lui. Acum inca nu este asa ceva! In Italia, el poate face, eventual, publicitate la anumite obiecte... Am avut o disputa cu el, dar n-am fost virulent. Daca eram violent, trebuia sa-i sara un micron de mercur in cap! Ce, Zenga a fost stelist? Nu! A ajuns la Steaua si trage de el sa se mentina la Steaua".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.