Oferim gratis gazon nemtesc de 3.000.000 de euro. Urgent. Cam asa ar suna anuntul incredibil pe care oficialii Primariei si cei ai FRF l-au facut zilele trecute.

Primii interesati, conducatorii Dinamo, au fost insa foarte dezamagiti. „Ne-am fi dorit un asemenea gazon, dar pomana nu e deloc rentabila”, a fost raspunsul oficialilor campioanei. Ei fac referire la costurile ridicate ale demontarii si instalarii unei asemenea suprafete. Pentru ca nu-l vrea nimeni si urmeaza sa fie distrus, singura solutie pentru recuperarea unei parti din terenul refacut in 2005 ar fi scoaterea la licitatie. Bucata cu bucata.

Demolarea Stadionului National din Complexul „Lia Manoliu” va atrage, asa cum era de asteptat, si distrugerea gazonului refacut in urma cu trei ani. 3.000.000 de euro a costat refacerea acestei suprafete si acum investitia nu mai poate fi recuperata nici macar partial. Bani de la bugetul de stat. Oficialii Primariei au discutat cu cei de la FRF pentru ca acest teren de joc sa fie folosit de catre oricare alta grupare dornica sa isi schimbe gazonul. Initial, se dorea stabilirea chiar a unui pret de vanzare, insa varianta a cazut in momentul in care s-a adus in discutie si modalitatea de mutare a gazonului. Aceasta nu e deloc simplu de facut pentru ca nu include doar acele felii de pamant cu iarba, ci si o intreaga instalatie de incalzire.

Dinamovistii isi inlocuiesc doar suprafetele de pedeapsa
Primii care au aflat de intentia de a prelua gratis un gazon de calitate au fost conducatorii clubului Dinamo. Acestora li s-a si infiripat ideea schimbarii actualei suprafete din Soseaua Stefan cel Mare, la vara, in pauza competitionala, astfel ca au contactat cateva firme specializate in astfel de operatiuni. Cand au auzit pretul, au facut imediat pasul inapoi. „Ne-a interesat varianta, dar 'scorul>> e foarte mare. Gazonul l-am primit degeaba, dar nu ne convine din cauza costurilor. Pomana-i pomana, dar important este daca ea mai e si rentabila si va spun eu ca nu merita deloc. Manopera e nejustificat de ridicata”, a declarat managerul cu infrastructura de la FC Dinamo, Marius Bacria. In cele din urma, oficialii campioanei ar putea sa se aleaga cu ceva din terenul de milioane de euro. Ei intentioneaza sa schimbe macar cele doua suprafete de pedeapsa, atat de pe stadionul Dinamo, cat si de pe cel al echipei secunde - „Florea Dumitrache”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.