Claudiu Niculescu paraseste Dinamo pentru ultima clasata din Bundesliga, MSV Duisburg. Dinamo va primi 700.000 de euro in schimbul atacantului, care va fi platit cu cate 350.000 de euro in cei doi ani de contract.

Dupa sase ani petrecuti in Stefan cel Mare, Claudiu Niculescu, ajuns la 31 de ani, paraseste si el Dinamo, dupa ce conducatorii au decis sa ii dea sansa de a prinde in strainatate un contract avantajos. Jucatorul a lasat ieri, cantonamentul din Cipru pentru Germania, unde urmeaza sa semneze transferul. „Merg sa fac vizita medicala, insa nu e totul perfectat. Ar fi o noua provocare pentru ca nu e putin lucru sa joci in campionatul Germaniei“, declara Niculescu la plecare. Transferul sau nu va fi o formalitate, intrucat conducatorii dinamovisti nu vor sa piarda banii din tranzactie. Sefii clubului isi doresc sa obtina cel putin 700.000 de euro din transferul lui „Clau-gol“. „Nu va grabiti sa-l dati pe Niculescu la Duisburg. Negocierile pot sa dureze doua zile si doua nopti, ca in cazul lui Stefan Radu. Daca ne intelegem bine, daca nu, nu. Noi avem nevoie de Claudiu in continuare, asa ca n-o sa ne grabim sa scapam de el. Ne gandim in primul rand la jucator, are o varsta, insa nu vrem sa aiba de pierdut nici clubul“, a declarat pentru Evenimentul Zilei, finantatorul Vasile Turcu.

Niculescu, a mai fost curtat in ultimele zile si de Kaiseslautern, insa atacantul dinamovist a preferat un transfer la Duisburg din doua motive: pentru ca este in prima - si nu in a doua - liga si pentru ca acolo il asteapta deja doi romani: Iulian Filipescu si Mihai Tararache. "Inca nu am semnat nimic, sper insa sa se rezolve totul in aceasta seara (n.r. - aseara). Sunt bucuros pe de o parte, dar si trist, fiindca despartirea de Dinamo nu a fost usoara. Daca voi semna cu Duisburg, imi doresc sa marchez cat mai multe goluri si astfel sa demonstrez si intr-un campionat puternic, asa cum este cel din Germania, ca sunt un atacant valoros. Da, sunt multumit, este o provocare noua pentru mine, pentru ca nu e un lucru putin sa joci in Bundesliga, chiar daca echipa trece printr-o perioada delicata acum, dar vreau sa accept aceasta provocare. Este un fotbal diferit fata de cel din Romania, de asta si plec. Daca nu credeam ca pot sa ma adaptez nu plecam. O sa fie mai greu la inceput, dar sper sa ma acomodez si sa marchez. E un lucru important ca mai joc cu inca doi romani, ma vor ajuta sigur sa ma integrez mai repede", a declarat Niculescu.

Atacantul spune ca ii este greu sa se desparta de Dinamo, unde a trait cei mai frumosi ani. "Mi-a fost greu, sunt de atat timp aici, cea mai mare parte a carierei mele mi-am petrecut-o la Dinamo, au fost cei mai frumosi ani din cariera mea. Asta e clubul care imi va ramane toata viata in suflet. Colegii imi vor ramane, prietenii de la echipa, conducatorii, antrenorii si nu in ultimul rand suporterii. Le voi simti lipsa si o sa-mi fie dor de ei", citeaza Ziua. Tararache a confirmat si el ca antrenorul Rudolf Bommer i-a cerut detalii despre calitatile internationalului roman si ca Niculescu ar putea ajunge la Duisburg. „Am auzit ca Niculescu vine la noi. Zilele trecute m-a intrebat antrenorul despre calitatile lui. Avem mare nevoie de un atacant pentru ca doi sunt accidentati, iar al treilea este plecat la Cupa Africii pe Natiuni. Practic stam intr-un singur varf, iar sambata se reia campionatul”, declara jucatorul.

Claudiu Niculescu este unul dintre jucatorii care se confunda cu Dinamo, evoluand pentru gruparea din Stefan cel Mare din vara anului 2001 pana acum, cu o pauza de un sezon in 2002-2003, cand a jucat la Genoa (15 partide si 6 goluri), in nu mai putin de 169 de meciuri inscriind peste 100 de goluri. In fiecare pauza competitionala, golgheterul editiei precedente a Ligii I, a fost "transferat" in toata Europa si nu numai. Acum a venit momentul ca jucatorul in varsta de 31 de ani sa paraseasca Dinamo, pe bune. La sase ani dupa experienta de la Genoa, Clau-gol a luat drumul Germaniei. "Mi-am luat la revedere de la colegi, cu ochii in lacrimi. Sunt de atata timp de la Dinamo si nu mi-e usor sa ma despart de aceasta echipa care mi-a intrat in suflet. Sunt sigur ca Dinamo va avea puterea sa revina", scrie Romania Libera.

In schimb, Dinamo nu a reusit inca sa aduca un inlocuitor pentru Radu Stefan, dupa ce schimbul de jucatori cu Poli Timisoara, Blay - Cristian Scutaru, a picat. Astfel, Blay se va intoarce in cantonamentul lui Dinamo, iar Scutaru va fi imprumutat de banateni, pana la vara, la FCM Resita. Potrivit impresarului Florin Iacob, transferul lui Scutaru a cazut din cauza salariului "inimaginabil de mic" oferit de Dinamo jucatorului.

Antrenorii au hotarat sa echilibreze balanta financiara a clubului, in urma celor 10 milioane de euro pierduti in urma ratarii calificarii in Liga Campionilor. Aproximativ 10 milioane de euro au pierdut dupa ce Lazio a barat drumul spre grupele Ligii Campionilor. Cum sansele ca anul viitor “cainii” sa obtina biletele pentru Liga sunt extrem de mici, actionarii sunt hotarati sa obtina banii din Liga prin vanzarea de jucatori. In momentul infrangerii s-a decis pastrarea lotului pentru cucerirea unui nou titlu de campioana, dar socoteala nu a prea iesit, echipa condusa pe rand de antrenorii Mircea Rednic, Walter Zenga si Cornel Talnar fiind foarte departe de obiectivul propus. In doar doua zile, in vistieria clubului Dinamo au intrat 6.100.000 de euro. Banii provin din transferurile lui Radu Stefan (5.400.000) si Claudiu Niculescu (700.000). O adevarata lovitura pentru o echipa de pe locul 6 din Liga 1.

Potrivit Gardianul, in acest moment, mijlocasul Adrian Cristea ar mai avea oferte, fiind evaluat la aproximativ 3 milioane de euro, Benfica Lisabona fiind una din echipele care s-au aratat interesate de internationalul roman. George Blay si Adrian Ropotan sunt de asemenea doriti de echipe din Germania si Rusia. Daca sunt realizate si aceste tranzactii, la finalul pauzei de iarna in conturile clubului Soseaua Stefan cel Mare se pot gasi 11 milioane de euro. Pentru actionari, aceasta reprezinta o usurare, fiind asigurata o buna parte din bugetul pe anul viitor. Ramane de vazut daca Bogdan Lobont va fi pastrat pana in vara sau se va decide pe ultima suta de metri sa fie si el lasat sa plece. Cristi Borcea a declarat ca portarul echipei nationale nu va fi vandut cu mai putin de 5 milioane de euro, AC Milan interesandu-se in urma cu 10 zile de serviciile acestuia. Nu trebuie uitat ca dinamovistii au si platit 2.000.000 de euro in schimbul timisoreanului Gabriel Torje si ca acum se incearca aducerea unui fundas central si a unui atacant, dar pe acestia nu va fi platit mai mult de 500.000 de euro.

Ultimul meci din Cipru, prima victorie

Dinamo a reusit ieri prima victorie din 2008, 4-2 cu Viktoria Plzen, locul sase in Cehia. Golurile "cainilor" au fost marcate de Bratu ('13, '47-pen), Bostina ('55) si L. Ganea ('65). Cehii au jucat in inferioritate numerica intre minutele 50 si 76, cand Cristea a fost de asemenea eliminat. Cornel Talnar a inceput partida cu echipa: Lobont - Todorovski, Moti, Izvoranu, Musat - Torje, Margaritescu, Bostina, Cat. Munteanu - Fl. Bratu, L. Ganea. Dupa pauza au intrat si ceilalti jucatori din lot, Zicu fiind folosit 30 de minute. Delegatia ros-alba va reveni in aceasta dimineata in tara, iar urmatorul stagiu va avea loc in Antalya (3-15 februarie), anunta Jurnalul National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.