Postul public de televiziune intentioneaza sa cumpere de la patronul Companiei Telesport, Horatiu Nicolau, optiunile 3 si 5 din returul Ligii lui Mitica.

De fapt, TVR vrea sa profite de faptul ca National TV nu si-a achitat ultima rata din drepturile TV din Liga I, scadenta pe 10 ianuarie. Un alt concurent, Prima TV, vizeaza sa transmita cele doua meciuri pe etapa din a doua parte a campionatului. „Cheia” intregii afaceri sta in rezilierea contractului dintre Telesport si National TV, la mijloc fiind peste un milion de euro.

Batalia pentru dreptul de a transmite meciurile de fotbal din campionatul intern nu se duce doar pentru sezoanele 2008-2011. Postul National TV a dat un nou motiv de disputa pentru televizarile din Liga I, dupa ce nu a achitat o restanta din ultimul an de contract. Eroarea poate fi speculata de catre Televiziunea din Calea Dorobantilor, care a pierdut in urma cu exact un an optiunile 1 si 4 din prima divizie in dauna nou-creatului la vremea aceea post Kanal D. Dupa o jumatate de an de pauza, TVR a cumparat optiunea 6 de la detinatorul acestor drepturi, Compania Telesport, dar aceasta nu i-a dat niciodata dreptul de a transmite partidele unor echipe ca Steaua, Dinamo sau Rapid. Postul public s-a multumit astfel cu partide gen Bistrita - Ceahlaul sau „U” Cluj - UTA si incearca sa remedieze situatia macar pentru aceste ultime 15 etape ramase de disputat.

Termenul-limita de plata pentru National TV era stabilit pentru data de 10 ianuarie si nici pana acum nu a fost virata suma care dupa unele surse s-ar ridica la 1,2 milioane de euro. Intarzierea a fost confirmata si de catre seful Departamentului Sport al postului fratilor Micula, Teo Avramescu. „Intr-adevar, a fost depasita data de plata pentru jumatate din suma ultimului an de contract, dar asta nu inseamna ca nu mai transmitem Liga I in retur. Din ce stiu se negociaza in aceste zile o esalonare a platilor prin renegocierea datelor contractuale. In mod cert se vor plati acei bani si nu se poate compara cu situatia TVR-ului de anul trecut. Atunci exista un cumparator imediat (n.r., Kanal D), iar acum nu stiu cine s-ar baga pentru jumatate de an. Nu vad ce ar avea de castigat”, a spus Teo Avramescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.