Fotbalistul roman al formatiei Fiorentina, Adrian Mutu, a ocupat locul 6 intr-un clasament al celor mai populari fotbalisti in activitate din lume, in anul trecut, potrivit unui sondaj dat publicitatii astazi de catre Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS).

Mutu a acumulat 21.481 de voturi si l-a depasit pe brazilianul Kaka, jucator care ocupa locul 7, cu 20.313 de voturi. Primul loc in clasamentul celor mai populari fotbalisti din 2007 este ocupat de egipteanul Mohamed Aboutreika (Al-Ahly), care a acumulat 1.017.786 de voturi, fiind urmat de Yasser Al-Qahtani (Al-Hilal), cu 613.116 voturi, si Younis Mahmoud Khalaf (Al-Gharrafa Club Doha), cu 583.769 de voturi.

Pozitia a patra este ocupata de brazilianul Rogerio Ceni, de la Sao Paulo, cu 250.323 de votui, urmat de rusul Igor Titov (Spartak Moscova), cu 34.816, informeaza NewsIn.

Mutu a depasit in clasament fotbalisti precum Lionel Messi, Ronaldo, David Beckham, Cristiano Ronaldo, Ronaldinho, Thierry Henry sau Paolo Maldini. Numarul total al celor care au votat a fost de 2.727.458.

IFFHS a anuntat ca era de asteptat ca un fotbalist cunoscut in Africa precum Aboutreika sa ocupe primul loc in clasament, in timp ce ocupantul pozitiei secunde a fost desemnat in 2007 si cel mai bun fotbalist din Asia. Se precizeaza ca voturile au fost pentru cel mai popular, nu cel mai bun jucator, dar si ca Asia are de cinci ori mai multi ocupanti decat Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.