Regulamentul FRF pedepseste cu 60 de milioane comportamentul golanesc. Alte amenzi usturatoare sunt date pentru infractiuni formulate echivoc, care i-au bagat in ceata pe oamenii de fotbal.
Reprezentantii cluburilor din toate esaloanele au ramas cu gurile cascate atunci cand au citit ultima editie a “Statutului si Regulamentelor Federatiei Romane de Fotbal”. Nelamuririle sunt cele mai mari exact la capitolul care ii intereseaza cei mai mult pe oamenii de fotbal: cuantumul penalitatilor sportive aferente abaterilor la Regulamentul Disciplinar. Astfel, comportarea jignitoare atrage o amenda de 60 de milioane de lei vechi in Liga I, 40 de milioane in Liga a II-a si 20 de milioane in Liga a III-a. Potrivit Articolului 52, aceasta inseamna “fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputatiei, demnitatii sau imaginii publice a unei persoane”. Cum nu este dat nici un exemplu, ramane la latitudinea arbitrului sa noteze in raport si la a membrilor Comisiei de Disciplina sa pedepseasca. Un scuipat poate fi interpretat drept comportament jignitor si amendat in consecinta.

Acceptand ca in acest caz este relativ usor de identificat abaterea, ne recunoastem incapacitatea de a detecta ce inseamna “neprezentarea la joc a echipei excluse”, despre care se scrie la punctul 79.2 din Anexa 4. Amenda pentru aceasta infractiune incerta este printre cele mai mari, ajungand la 140 de milioane de lei vechi. In aceeasi ordine de idei, se noteaza ca “participarea la joc sau la turneu international” (punctul 83.16 din Anexa 4) se amendeaza cu pana la 30 de milioane de lei vechi!!!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.