Leornardo Mario Strizu este acuzat de PNA ca ar fi primit 25.000 de euro pentru a interveni pe linga inalti oficiali din MApN, in afacerea “Combustibili pentru armata”

Leonardo Mario Strizu, directorul sportiv al Stelei, a fost arestat ieri pentru 24 de ore, la ordinul Parchetului National Anticoruptie. Oficialul stelist este cercetat penal sub aspectul savirsirii infractiunii de trafic de influenta. Tribunalul Bucuresti va decide daca Strizu va fi arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile.

Anchetatorii au precizat ca in perioada decembrie 2003-iunie 2004, Strizu, impreuna cu Popescu Antohie Vergil, general de flotila (anchetat de PNA in stare de arest preventiv pentru trafic de influenta in forma continuata), au pretins si au primit suma de 25.000 de euro de la administratorii unor societati comerciale. Pentru acesti bani, cei doi s-au angajat sa faca trafic de influenta pe linga persoane cu functii in Ministerul Apararii Nationale, pentru a facilita respectivelor societati comerciale adjudecarea unor licitatii care aveau ca obiect furnizarea de combustibili catre unitati militare din tara. Strizu si Antohie sau fost monitorizati de procurorii anticoruptie in colaborare cu reprezentanti ai ministerelor apararii si internelor. In acelasi dosar s-a dispus si inceperea urmaririi penale a lui Palade Onorica, fost politist si reprezentant al uneia dintre societatile comerciale implicate in licitatiile aranjate.

Prietenul lui Mihai Stoica

Leo Strizu, acum in virsta de 37 de ani, a fost un fotbalist mediocru, care a evoluat de-a lungul carierei la FC National, Sportul Studentesc, FC Brasov si Poli Timisoara. Fost atacant de duzina, Strizu a ramas in fotbal datorita prieteniei cu Mihai Stoica, presedintele gruparii din Ghencea. Strizu a ajuns in Ghencea la solicitarea lui Mihai Stoica, in urma cu doi ani.

Salariu de 2.000 de euro

Leo Strizu este incadrat ca director sportiv la Steaua, dar el raspunde de centrul de copii si juniori, unde si-a exersat si calitatile de tehnician. Cu toate ca Steaua n-a promovat nici un junior in echipa mare, Strizu incaseaza un salariu lunar de 2.000 de euro. Strizu "patroneaza" un sistem ineficient, in toate grupele fiind promovati copii cu pile. Unele voci sustin ca directorul sportiv lua spaga de la juniori pentru mai multa atentie si pentru un post de titular.

Alta pata pe emblema clubului

Chiar daca dosarul in care este cercetat Strizu n-are nici o legatura cu fotbalul, arestarea oficialului stelist reprezinta o noua pata pe emblema celui mai titrat club din tara. Dupa ce Gigi Becali si Mihai Stoica au facut praf imaginea clubului, prin comportamentul lor, retinerea lui Strizu loveste din plin gruparea din Ghencea. Clubul n-a luat pozitie fata de acest scandal.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.