Ramasa de caruta la capitolul transferuri, Steaua s-a revansat in acest final de saptamina. Gruparea din Ghencea a ajuns la o intelegere cu fotbalistii Jose Moreno, Dairo Moreno si Andres Mendoza.

Cei trei atacanti sint asteptati sa aterizeze miine in Bucuresti, pentru a semna contractele cu clubul patronat de Gigi Becali. Jose Moreno este international columbian, in virsta de 26 de ani. Joaca la formatia Independiente Buenos Aires, iar in sezonul trecut a fost imprumutat la Dinamo Kiev, club la care nu a dat insa randamentul asteptat. Dairo Moreno evolueaza la Once Caldas (Columbia), fiind si el un jucator de echipa nationala. Are 22 de ani, iar in palmaresul sau figureaza deja un trofeu important, Copa Libertadores, echivalentul Ligii Campionilor pentru America de Sud. Andres Mendoza (29 de ani) joaca la Metalurg Donetk, insa "gloria" si-a trait-o la FC Bruges. Mendoza este "cosmarul" dinamovistilor, pe care i-a eliminat din preliminariile Ligii Campionilor, in 2002.

Doi Moreno si-un Zapata

Daca Jose Moreno si Dairo Moreno vor imbraca in cele din urma tricoul Stelei, atunci vicecampioana va avea trei fotbalisti columbieni in echipa. Cei doi se adauga portarului Robinson Zapata, la rindu-i jucator de nationala. In Ghencea se va forma astfel un minicartel columbian.

Gigi si extraterestrii din Ghencea

Gigi Becali a declarat ieri, pentru "NewsIn", ca echipa din Ghencea s-a inteles cu fotbalistii Jose Pepe, Dairo Moreno si Andres Mendoza, iar acestia vor semna contractele in zilele urmatoare. "Nu sint definitivate transferurile, dar sint aproape sigure. Doi sint cumparati, iar doi sint cu optiune de cumparare. Daca i-am cumpara pe toti, am ajunge la sase, sapte milioane de euro. Nu mi se pare ca am dat bani multi pe transferuri, pentru ca banii astia trebuie sa-i dai pe un singur jucator, daca vrei sa ai pretentii. In afara de cei trei, mai este inca unul cu care noi sintem in tratative, dar nu pot sa vi-l spun, pina nu il cumpar. Prin aceste transferuri, Steaua va avea zece jucatori titulari la echipe nationale. Toti sint virfuri sau atacanti care joaca pe stinga sau pe dreapta. Sint sud-americani si extrastelari, dar acum, ca vin la Steaua, vor fi extraterestrii".

Ilie vrea atac sud-american

Adrian Ilie vrea la Steaua un atac sud-american, ceea ce inseamna ca din ofensiva "militara" vor lipsi Valentin Badea, Adrian Neaga si Victoras Iacob, solutiile autohtone pe care le are acum la indemina Marius Lacatus. Cel mai probabil, Badea va fi pastrat ca optiunea numarul 1 de pe lista rezervelor, in timp ce Iacob va fi cedat la un alt club. Situatia lui Neaga este mai "speciala": Becali este dispus acum sa-l pastreze la echipa, dar fotbalistul nu vrea sa ramina doar pentru a lustrui banca de rezerve. In cazul sau, o decizie finala va fi luata dupa incheierea stagiului de pregatire de la Oliva Nova.

Il urmaresc si pe Baha

In afara celor trei jucatori, Steaua incearca sa-l transfere si pe Nabil Baha, un fotbalist marocan de 26 de ani, care evolueaza in "Segunda Division", la formatia Malaga. Managerul Adrian Ilie a recunoscut interesul pentru Baha, insa presedintele clubului spaniol a anuntat ca atacantul poate pleca doar daca i se plateste clauza de reziliere, cifrata la 3 milioane de euro. Steaua a oferit cu un milion mai putin. "Baha nu vrea sa plece, se simte bine la Malaga, unde este apreciat. Chiar daca s-ar plati pentru el si 5 milioane de euro, trebuie sa luam in considerare si alti factori. Eu cred ca liga romana nu este cea mai buna solutie, iar Baha, oricum, isi doreste sa joace in Primera Division in sezonul urmator", a declarat, ieri, Claude Cauvy, agentul marocanului.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.