Nationala Romaniei a condus cu 2-0 la seturi, dar a pierdut cu 2-3, dupa un final de cosmar.

Daca am fi invins vicecampioana europeana Serbia, am fi avut sanse sporite de calificare la JO.

Numai o minune, aseara tarziu, cu campioana mondiala Rusia ne-ar mai fi adus in "carti".

Echipa feminina de volei a Romaniei a pierdut cu scorul de 2-3 (27-25, 25-23, 22-25, 15-25, 11-15) partida cu Serbia, in turneul preolimpic ce se disputa la Halle, in Germania. Din pacate, dupa
ce in primul joc a invins Croatia cu 3-2, nationala noastra a fost invinsa de Serbia, spulberandu-si in mare masura sansele de a merge mai departe.

In primul set al confruntarii cu Serbia, tricolorele au reusit sa revina spectaculos, de la 13-15 la 19-15, pentru a puncta decisiv, 27-25, dupa ce au fost egalate la 24 de formatia condusa de antrenorul Zoran Terzici, care pregateste si campioana CSU Metal Galati.

Setul secund a fost dominat de Serbia, dar Romania a reusit sa egaleze spectaculos, 22-22, si a preluat conducerea, 24-22, pentru a se impune cu 25-23.

In setul urmator, Turlea si coechipierele au fortat inca de la primele mingi, conducand la doua puncte constant, dar Serbia a ripostat, preluand conducerea la mijlocul setului, 8-10. Florin Grapa si-a condus elevele spre inca un egal, 14-14, dar setul a revenit adversarelor, cu 25-22.

Runda a patra a inceput furtunos, cu sarboaicele la conducere, 4-0, iar ritmul impus de jucatoarele lui Terzici a fost greu de contracarat de echipa Romaniei, care s-a vazut egalata la seturi, 15-25. Tricolorele nu si-au revenit nici in tie-break, fiind conduse inca din start. Serbia a stiut sa tina de fiecare minge si a incheiat castigatoare o partida ce s-a derulat in cinci seturi si a fost dominata categoric de romance pana la mijlocul setului trei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.