Tenismena din India Sania Mirza, numarul 32 WTA, a declarat ca inainte de Australian Open s-a gandit sa renunte la tenis din cauza presiunilor la care este supusa de doi ani, de mai multe grupari islamiste din tara sa, informeaza cotidianul Marca.

Ultima intamplare care a facut-o pe tenismena sa se gandeasca la renuntarea la tenis a fost in timpul Cupei Hopman, cand Mirza a fost fotografiata stand cu picioarele goale langa steagul Indiei. Tenismena a fost acuzata dupa aceasta aparitie ca nu respecta India, iar gruparile islamiste au dus cazul la Curtea Suprema din Hyderabad (n.r.-capitala statului indian Andhra Pradesh). In cazul in care sportiva va fi gasita vinovata, ea risca sa faca trei ani de inchisoare si sa primeasca o amenda foarte mare, noteaza NewsIn.

"Este foarte greu sa ai asemnea probleme in timp ce joci. Nu sunt un superom, si toate astea ma afecteaza. Recunosc ca dupa cele intamplate m-am gandit sa ma retrag din viata sportiva ", a declarat Sania Mirza prezenta la turneul de Mare slem Australian Open.

Tenismena a dezvaluit ca aceste probleme au inceput inca din timpul junioratului, cand la dublu facea pereche cu Sahar Peer, care nu era bine vazuta in India. Mirza a fost nevoita sa isi schimbe colega. In momentul in care a devenit jucatoare profesionista, tenismenei i-a fost atrasa atentia ca trebuie sa joace cat mai imbracata pentru a nu-i corupe pe tineri si a primit mai multe amenintari cu moartea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.