Presa turca aparuta ieri a abundat in cronici ale victoriei pe care Steaua a obtinut-o cu scorul de 2-1 in fata celor de la Besiktas. Iata in continuare cateva spicuiri din articolele care au aparut ieri.

* "Sabah". "Primul gol primit a fost comic. O centrare inalta de pe partea stanga. Adica in careu venea o minge de la 30 m. Acolo nu se afla doar stelistul, ci si portarul si alti trei fotbalisti de la Besiktas. Toti au asteptat, iar Uzulmez a daruit golul, lasandu-l pe Neaga sa trimita mingea peste Ramazan. Al doilea gol a fost scandalos. Partea stanga a echipei Besiktas era libera precum o autostrada. Atacantii stelisti faceau aici teste de viteza. Ciocoiu a trimis mingea in poarta cu Ramazan cu tot".

* "Noi slabi, ei dopati..." noteaza Ali Sami Alki intr-un editorial aparut in jurnalul "Star". "Alb-negrii nu s-au putut concentra. in schimb, Steaua a atacat tot timpul, in stilul vacilor nebune, de parca jucatorii ar fi fost unsi cu ulei in locurile potrivite. Mi s-a parut putin ciudat faptul ca Steaua a avut atat de multa energie in ceea ce priveste presingul. Nici o echipa nu poate mentine un astfel de ritm, fara sa respire si fara sa faca pauza. Parca ar fi fost vorba aici despre ceva pastile, praf sau injectii", scrie editorialistul turc.
* Fanatik: "Bineinteles ca romanii inflacarati priveau cu retinere pe Besiktas.

Dar indoielile lor s-au risipit rapid. Besiktas a racorit sufletele romanilor in scurt timp, aparand ca niste "papusi de hartie". Steaua este cunoscuta, inca de la infiintare, ca echipa a armatei. in trecut, generali in stilul lui Hagi se aflau adesea in prima linie. Acum frontul le-a ramas doar soldatilor. Ei au invins o echipa alcatuita din generali in rezerva si soldati nepriceputi".
* "Vulturul in doliu", a titrat "Hurriyet". "A fost invinsa Besiktas de un adversar foarte puternic? Categoric nu. Am putea sa spunem fara sa clipesc numele catorva echipe din Turcia care au capacitatea sa invinga pe Steaua".

"Daca mai dura 10 minute ii bateam"

Galeria Stelei l-a huiduit pe Daniel Pancu (foto) cand Besiktas a iesit pe teren. Cand a fost trimis la incalzire, el a fost din nou fluierat, iar cei de pe banca i-au facut semn sa se incalzeasca in partea cealalta. Ex-rapidistul a fost huiduit de intregul stadion cand a intrat pe teren in minutul 37 si a fost fluierat la fiecare atingere de balon, pana la sfarsitul partidei. Galeria stelista a afisat un banner cu mesajul: "Pancu, unul din gunoaiele rapidiste", iar fanii de la peluza a II-a au afisat: "Pancule ne spurci gazonul". "Reactia fanilor mi s-a parut normala, nici nu i-am bagat in seama. M-au tratat asa pentru ca am fost la Rapid. Steaua a meritat victoria. La inceput ne-au surprins, dar daca mai dura meciul 5-10 minute ii si bateam", a spus Pancu.

Zenga: "inca nu suntem calificati"

La inceputul conferintei de presa, Zenga s-a adresat jurnalistilor romani in legatura cu incidentul de miercuri seara, cand tehnicianul echipei Steaua a dorit sa vorbeasca numai in limba italiana. "Vreau sa spun ziaristilor romani ca nu am vrut sa-mi bat joc de nimeni. Am dreptul sa cer un traducator atunci cand este vorba despre un meci de nivel european. De maine voi vorbi din nou in romaneste.

A fost o perioada mai dificila din viata mea si va rog sa ma intelegeti", a spus Zenga, care a trimis si un mesaj: "Poate ca nu vom reusi sa ne calificam, dar vreau sa-i spun cuiva, fata de care am facut mai multe partide ca antrenor in Romania decat el ca jucator in cupele europene: unii vorbesc doar pentru ca au gura, in loc sa puna mai mult suflet pentru echipa lor". Referitor la joc, tehnicianul militarilor a spus: "Cred ca am facut un meci minunat. Pe final, au fost cinci minute de panica, cand Besiktas a avut doua ocazii. Am facut un pas mare inainte, dar din punct de vedere matematic nu suntem calificati".

* Accidentare. Accidentat inspre finalul meciului, Eugen Baciu a suferit o contractura, dar se spera in recuperarea lui pentru partida cu Athletic Bilbao, din Cupa UEFA.
* RECLAMATIE. Besiktas va face apel la UEFA deoarece microbuzul in care se aflau membrii conducerii clubului a fost bruscat de suporterii romani dupa meciul cu Steaua, informeaza agentia "Anatolia". "intreg grupul de suporteri a inceput sa loveasca in masina cu pumnii si cu picioarele. Am ramas 20 de minute in aceasta situatie. Nu erau acolo nici politisti si nici jandarmi. Dupa un timp, suporterii au deschis cu forta usa din dreapta, pe care am inchis-o cu greu. in cele din urma, soferul a reusit sa se strecoare prin multime", a povestit ofiterul de presa al turcilor.
* LAUDE. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca victoria Stelei demonstreaza ca Divizia A e mai valoroasa decat prima liga turca. "Sa nu mai zica nimeni ca este diferenta mare intre campionatul Turciei, in care se investesc sute de milioane de dolari, si campionatul nostru sarac lipit pamantului. Acum s-a vazut ca Divizia A e mai valoroasa decat campionatul turc", a spus Dragomir.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.