La tragerea, la sorti de ieri pentru faza secunda a grupelor din Liga Campionilor la handbal feminin, fetele de la Oltchim Rm. Valcea au avut parte de sorti accesibili pentru urmatoarea faza a celei mai importante competitii continentale intercluburi.

Romancele pregatite de Gheorghe Tadici au fost repartizate in Grupa 1, alaturi de unguroaicele de la Audi ETO Gyor, rusoaicele de la Lada Togliatti si nemtoaicele de la FC Nurnberg, informeaza EVZ.

Dintre cele trei rivale, ETO Gyor reprezinta incercarea cea mare pentru Oltchim. Unguroaicele au strabatut triumfal prima faza a grupelor. Au incheiat Grupa A cu sase victorii din sase meciuri (la fel cum a facut Oltchim in Grupa D). Au pus la colt o echipa daneza (Slagelse), una croata (Podravka Koprivnica) si una spaniola (Union Ribarroja).

„Varianta care ne-ar fi convenit cel mai mult era cea cu Hypo, Slagelse si Nurnberg. Cea mai grea grupa ar fi fost cu Zvezda, Slagelse si Togliatti. Pana la urma, am cazut intr-o varianta de mijloc”, a comentat Petre Gavrilescu, presedintele de la Oltchim.

Romanii si-au facut imediat planurile: „Cel mai important meci va fi primul, pe care-l vom disputa in deplasare cu FC Nurnberg. Daca vom castiga acolo, ne cresc mult sansele de a ajunge in semifinale, care e si obiectivul nostru”.

Ziua adauga ca la aflarea viitoarelor adversare ale echipei pregatite de Gheorghe Tadici, presedintele FRH, Cristian Gatu, a spus ca grupa este accesibila si a precizat ca Oltchim are mari sanse de a juca finala Ligii Campionilor.

"E o grupa accesibila. Obiectivul Oltchimului de a juca finala poate fi atins. Poate juca finala si poate chiar s-o castige! Ar insemna o imagine buna pentru handbalul feminin vizavi de circul din campionatul intern, o confirmare ca handbalul romanesc este in top", a mentionat Gatu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.