Pugilistul roman va urca in ring pe 29 martie, pentru un meci de antrenament inaintea luptei pentru titlul mondial detinut de Chad Dawson.

Pugilistul roman Adrian Diaconu va urca in ring, pe 29 martie, la Bucuresti. Nu pentru centura cu diamante asa cum si-ar fi dorit, ci doar pentru un inventat titlu mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC. Motivul: actualul detinator al centurii, americanul Chad Dawson, evita sa-l infrunte. Daca la sedinta din noiembrie 2007 conducerea Consiliului Mondial al Boxului il obligase pe Dawson sa-si puna centura in joc in fata lui Diaconu pina pe 25 aprilie 2008, in caz contrar urmind sa-i retraga titlul, la licitatia din Mexic, ce a avut loc la inceputul acestei saptamini, WBC a dat inapoi, invocind probleme de ordin legal.

„Dawson refuza sa se bata cu Diaconu. Americanul are probleme de ordin legal, el nu respecta regulamentul WBC. Dawson este disputat de doua mari companii de box profesionist, Garry Shaw Promotion si Don King Promotion, iar pina la clarificarea situatiei, WBC a decis sa nu se mai bage“, a declarat presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Si totusi, indiferent de problemele legale, Dawson se antreneaza pentru a urca in ring pe 12 aprilie. El nu va boxa insa cu challengerul numarul 1, Adrian Diaconu, ci cu jamaicanul Glen Johnson. Ca un premiu de consolare, WBC a decis ca si romanul sa isi incruciseze manusile cu unul dintre sportivii clasati pe locul doi sau trei in ierarhia mondiala. Miza este titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC. Abia dupa ce va cistiga acest meci, Diaconu va putea sa boxeze, in sfirsit, pentru centura. „Chiar daca nu va urca in ring cu Dawson, Diaconu va disputa un meci pentru titlul mondial interimar WBC, in care ar putea sa-l intilneasca ori pe italianul Silvio Branco (numarul 2), ori pe americanul Chris Henry (numarul 3).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.