Fotbalistii bine intentionati ajung sa joace dincolo de limitele regulamentului cind simt ca arbitrul ii trateaza inechitabil.
Tendinta fotbalistilor de a faulta adversarii de pe gazon depinde in mod hotaritor de cit de echitabil este arbitrul, personaj care nici nu exista la inceputurile acestui sport, si mai putin de presiunea scorului sau de motivatiile banesti, arata un studiu al psihologilor de la Universitatea din Halle, citat de ziarul german „Die Welt“. Specialistii au intrebat 117 fotbalisti nemti cit de dispusi sint sa comita faulturi sau henturi, dar si gesturi de fairplay.

Dupa ce au confruntat raspunsurile cu statisticile privind cartonasele galbene si rosii primite de fotbalistii interogati, cercetatorii au ajuns la o concluzie surprinzatoare: jucatorii care doreau sa faca meciuri corecte primisera tot atitea cartonase cit cei care nu pareau sa tina prea mult la fairplay.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.