Fundasul Gloriei Bistrita a ajuns la Benfica pe 2,5 milioane de euro

Are doar 21 de ani, dar cu toate acestea a reusit sa se faca remarcat atat in tara, cat si peste hotare, iar in momentul de fata este cel mai scump transfer pe care l-a realizat o echipa din provincie. Laszlo Sepsi, caci despre el este vorba, a fost dorit pe rand de Poli Timisoara, care dadea pe el 1,2 milioane de euro, Rapid, Dinamo si Steaua, insa, a ajuns in curtea celor de la Benfica Lisabona pentru 2,5 milioane de euro.

Nascut la Medias la 7 iunie 1986, Laszlo Sepsi - sau Gambete, asa cum ii spun prietenii si colegii - a inceput sa joace fotbal la Gaz Metan Medias, unde antrenor i-a fost Ioan Ovidiu Sabau, cel care i-a acordat credit si l-a titularizat in Liga a II-a, cand jucatorul avea doar 18 ani.

Un an mai tarziu, Sepsi a semnat cu Rennes, dar, din pacate pentru el, antrenorul Ladislau Boloni nu l-a folosit in nici un meci din campionat, ci doar in Cupa Frantei. in 2006, Laszlo a fost transferat la Gloria Bistrita, la dorinta antrenorului Ioan Ovidiu Sabau, care tocmai ce fusese instalat pe banca tehnica a echipei lui Jean Padureanu. Cu ambitie, ta-lent si daruire, tanarul jucator si-a facut repede loc in primul “11” si se poate lauda ca nu a ratat nici o partida pentru echipa de club, dar nici pentru natio-nala de tineret.

Daca transferul fundasului se va concretiza, Sepsi va fi al doilea roman care va evolua pentru formatia lusitana. Primul a fost Basarab Panduru, care a evoluat pentru echipa din Portugalia in perioada 1995-1998, cu o intrerupere de o jumatate de sezon, cand a evoluat la Neuchatel Xamax. Panduru a jucat 49 de meciuri pentru Benfica Lisabona si a reusit sa marcheze sapte goluri.

" Lordul" n-a semnat nimic

Desi Jean Padureanu afirma ca nu a semnat nici un act de transfer pentru fundas, se pare ca Sepsi a plecat de sambata la Lisabona, unde a putut vedea pe viu si un meci al echipei pentru care va evolua, cel impotriva formatiei Leixoes.

“Nu este adevarata nici o informatie care il da transferat pe Sepsi. Eu nu am semnat nici un transfer si nici un contract. Iar daca eu nu am semnat, altcineva nu a facut-o. Se vehiculeaza multe informatii, dar putine sunt adevarate. Cand Sepsi sau orice alt jucator de la Gloria Bistrita va fi transferat, doar contractul, pe care sunt dispus sa-l dau publicitatii, o va confirma”, spune patronul clubului Gloria Bistrita, foto stanga.

In cazul in care fundasul roman ar ajunge la Benfica Lisabona, el va semna un contract pe cinci ani, urmand sa aiba un salariu de 300.000 de euro, de zece ori mai mare decat cel pe care il inca-seaza in Romania. De altfel, Gloria Bistrita va incasa pe el o suma record pentru o echi-pa din provincie, adica 2,5 milioane de euro.

Stadionul "Da Luz"

Stadionul “Da Luz”, care se traduce “Stadionul luminii”, a fost construit in 2003 si are o capacitate de 65.647 de locuri. Aceasta arena a gazduit multe meciuri ale Campionatului European din 2004, inclusiv finala. Vechiul stadion Da Luz, care a fost demolat in 2002, avea o capacitate de 120.000 de locuri. Stadionul din Lisabona mai este numit “Catedrala” de suporterii Benficai.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.