Raliul Dakar ar putea trece anul acesta prin Romania, sustine pilotul Gabriel Nicolae, dupa ce cursa care trebuia sa aiba loc la inceputul acestei luni in Africa a fost anulata de teama atentatelor. Anuntul a fost facut de catre Gabriel Nicolae, unul dintre pilotii romani inscrisi la editia din acest an, si confirmat de presa internationala, existand mai multe variante pentru ca raliul, care s-a desfasurat neintrerupt din 1979, sa aiba loc si in acest an.

"Am fost contactati de catre echipa de la care am inchiriat cele doua camioane de asistenta, Epsilon, si ne-a transmis ca organizatorul raliului Dakar, cei care se ocupa si de Turul Frantei, compania franceza ASO, doreste sa organizeze o cursa de consolare cu trecere majoritara prin Romania. Cursa va avea loc in luna aprilie, ar avea startul in Ungaria si ar continua spre Bulgaria si Turcia. Avand in vedere ca este o cursa de sapte zile, aceasta va avea minim 5.000 de kilometri, pentru ca este un maraton din punct de vedere al curselor tot-teren. Din punct de vedere al motorsportului romanesc este un mare pas inainte", a declarat Nicolae.

Amatori de organizare mai sunt, in frunte cu Guvernul din Chile, care a anuntat in aceasta saptamana ca este dispus sa gazduiasca Raliul Dakar, venind si cu alternativa unei colaborari cu Argentina. Presa spaniola merge pe mana lui Gabriel Nicolae, notand ca ar putea fi organizata o cursa asemanatoare care sa treaca prin Ungaria, Romania si chiar tari din fosta Uniune Sovietica.