Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului a intocmit topul 20 selectioneri ai lumii.

Victor Piturca, selectionerul echipei de fotbal a Romaniei, se afla pe locul 18 in clasamentul antrenorilor nationalelor pe 2007 si imparte locul cu cu antrenorul Spaniei, Luis Aragones, ambii primind cate 14 puncte.

„Trebuia sa fie pe locul 13 cel putin, pe care era si echipa nationala. In aceste preliminarii sintem printre singurele echipe care au pierdut un singur meci. Din 2005, de cind e din nou angajat la federatie, a pierdut doar trei meciuri, iar acest clasament e o recunoastere a valorii individuale pe care o are“, a replicat Mircea Sandu, potrivit Cotidianul

"Locul 18 in lume este o onoare cum nu a mai existat pana acum la vreun antrenor roman. Cu toate acestea, eu cred ca Piturca este in primii 10 antrenori ai omenirii. Nu conteaza unde e Van Basten (n.r. aflat pe 17), el e la o echipa cu rezultate mai mari si mai bune. Daca Piturca era selectionerul Olandei, acum era pe locul 4 in lume ca antrenor", a comentat stirea Dumitru Dragomir, seful LPF, pentru InfoPro, conform Ziua.

Cel mai bun antrenor de echipa nationala in 2007 a fost desemnat Carlos Dunga (Brazilia), care a acumulat 148 de puncte, el fiind urmat de croatul Slaven Bilic, cu 101 puncte si, surprinzator, de selectionerul Irakului, Jorvan Vieira, care a adunat 83 de puncte.

Antrenorii adversarelor Romaniei in grupa C de la Euro 2008, Raymond Domenech (Franta) si Roberto Donadoni (Italia), ocupa locurile 8, respectiv 9, cu 40 de puncte, respectiv 38. Antrenorul altei adversare a Romaniei la Euro, olandezul Marco van Basten, ocupa locul 17, cu 19 puncte, informeaza Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.