Derby-ul campionatului de handbal feminin, dintre Rulmentul Brasov si Oltchim Ramnicu Valcea, incheiat cu victoria gazdelor cu 27-26, a insemnat si continuarea certei dintre antrenorii Mariana Tarca si Gheorghe Tadici.

Antrenoarea Rulmentului i-a recomandat lui Tadici sa isi dea demisia, in timp ce antrenorul Oltchimului a acuzat jocul dur al Rulmentului, comparandu-l cu unul de rugby, informeaza Gandul.

Ce-i drept, Oltchim a pierdut doua jucatoare in timpul meciului, acestea fiind accidentate. in minutul 13, Steluta Luca a cazut in atac pe spate si nu s-a mai putut ridica decat cu ajutor, ea fiind transportata pe brate pana la ambulanta, in vreme ce, in minutul 40, Roxana Gatzel nu a mai putut continua, dupa o lovitura la mana dreapta. Imediat dupa fluierul final al arbitrilor, handbalistele brasovene au in­cins hora bucuriei, in vreme ce jucatoarele de la Oltchim au parasit terenul cu lacrimi in ochi.

Lupta din teren a continuat si dupa meci, cand, in stilul caracteristic, selectionerul Tadici a cautat sa arunce vina asupra arbitrajului, in timp ce Tarca si-a strigat razbunarea, informeaza EVZ.

„Este cea mai mare satisfactie pe care o traiesc de cand ma stiu. Fetele mele au fost extraordinare, publicul incredibil, iar rezultatul fantastic. Daca as fi in locul celui care a spus ca meciul cu Brasov e ca si unul cu CSM Sfantu Gheorghe (n.r. - Gheorghe Tadici), mi-as da demisia. Este o palma pe care trebuia sa o primeasca acest om care nu respecta pe nimeni”, a declarat fosta mare jucatoare.

Potrivit Ziua, Gheorghe Tadici si-a linistit opozantii de la Brasov ca tot Oltchim va castiga intrecerea interna. "Pentru noi acest joc a fost mult mai usor decat cel cu Sf. Gheorghe, cei de la Brasov s-au stresat mai tare. Sa stea linistiti ca tot noi castigam titlul. Oricum, n-am ce sa reprosez echipei mele, care a jucat un meci de handbal cu un regulament de rugby. Au fost numai placaje, numai faulturi grosolane, iar doua jucatoare, Steluta Luca (n.n. - a parasit terenul in prima repriza din cauza unei torsiuni a vertebrelor) si Roxana Gatzel (n.n. - a iesit din joc in repriza secunda din cauza unei duble fracturi la antebratul drept), care ar trebui in mod normal sa apere culorile Romaniei la turneul preolimpic, au fost scoase din uz. Este incalificabil ce s-a intamplat. A fost o viciere evidenta de rezultat. Un furt pe fata si s-a vazut foarte clar acest lucru de cum a inceput meciul", a comentat furios Gheorghe Tadici

Nemultumita de maniera de arbitraj a cuplului Vasile Pavel-Marian State, conducerea echipei din Vilcea este decisa sa-si caute dreptatea in instanta, relateaza Cotidianul. Mai mult, finantatorul Oltchimului, Constantin Roibu, pluseaza si anunta ca, daca partida nu se va rejuca, va retrage echipa din campionat.

„Cei doi arbitri nu au luat nici o masura pentru a atenua elanul kamikazian. In prima faza vom inainta un memoriu pe adresa Federatiei Romane de Handbal prin care ne vom prezenta nemultumirea fata de maniera de arbitraj in acest meci. Cuplul Pavel-State a tolerat un joc foarte dur al echipei din Brasov, ceea ce a condus la accidentarea a doua dintre jucatoarele noastre de baza: Steluta Luca si Roxana Gatzel. In cazul in care federatia nu va lua masurile corecte, sintem decisi sa ne adresam instantei intr-un proces cu arbitrii“, a declarat presedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.