Mircea Sandu, presedintele FRF, s-a intilnit ieri cu Victor Piturca, ultimul dintre cei patru candidati la postul de selectioner care nu fusese inca ofertat in mod oficial. Fostul antrenor stelist a confirmat inca o data ca este interesat de nationala. "Nasu’" are acordul verbal de la toti cei patru tehnicieni contactati. Teoretic, cursa va continua la inceputul saptaminii viitoare cu o noua etapa. Pe de alta parte, surse autorizate din interiorul FRF ne-au dezvaluit ieri ca totul nu e decit o mascarada, Piturca fiind ca si numit la nationala!

Dupa ce au fost contactati de FRF, Mircea Lucescu, Ladislau Bölöni si Gica Hagi au confirmat miercuri ca sint interesati de nationala. Cel de-al patrulea candidat, Victor Piturca, s-a alaturat ieri grupului. Urmatoarea etapa a "trialului" care ar urma sa stabileasca antrenorul nationalei incepe luni, cind cei trei tehnicieni aflati sub contract cu echipe din strainatate trebuie sa trimita o confirmare scrisa la FRF. In cazurile lui Hagi si Bölöni e necesar si angajamentul ca-si pot rezilia contractele cu Galatasaray si, respectiv, Rennes. Pentru Mircea Lucescu s-a facut o exceptie, el avind ingaduinta sa antreneze in paralel, pina la vara, Sahtior Donetk si nationala. Dupa parcurgerea acestei noi etape, urmeaza testul propriu-zis. "Li se va da cite un formular pe care vor trebui sa-l completeze. Sa faca un proiect pe termen scurt si mediu, sa-si motiveze dorinta de a prelua nationala... Documentele vor fi inaintate Comitetului Executiv", ne-a descris un oficial de la FRF in ce consta procedura. Se va intocmi un punctaj, luindu-se in considerare mai multe criterii, cum ar fi performantele fiecarui antrenor, precum si capacitatea acestuia de a regenera nationala. La ambele criterii, ierarhia ar arata astfel: 1. Lucescu, 2. Bölöni, 3. Piturca, 4. Hagi.

"Nu va mai agitati, Piturca e ca si instalat!"


O parte a membrilor in Comitetul Executiv al federatiei nu agreeaza varianta ca Lucescu sa-si imparta activitatea intre Sahtior si echipa Romaniei. Mircea Sandu are insa puterea de a-i convinge pe cei care se opun. In acelasi timp, persoane de incredere de la "Casa Fotbalului" ne-au dezvaluit ieri ca, in realitate, "Nasu’" face mult zgomot pentru nimic. "Nu va mai agitati nici dumneavoastra, nici suporterii! Piturca este numit dinainte sa-si dea demisia Iordanescu! Totul nu e decit un joc al lui Mircea Sandu, care vrea sa dea o aparenta democratica intregii povesti", a sunat avertismentul. Asa se explica atit reactia nervoasa a sefului FRF cind a aflat ca Lucescu doreste sa revina la nationala, cit si informatiile repetate furnizate presei din diverse directii, cum ca "Lucescu si Bölöni nu accepta oferta". Cei doi au confirmat ca sint interesati, dar grupul sustinatorilor lui Piturca nu doreste o concurenta reala, stiind ca o eventuala competitie l-ar pune pe fostul tehnician stelist in inferioritate.

Ahmetov n-are timp de Lucescu

Cu toate ca Lucescu a semnat un contract solid cu gruparea "minerilor", patronul Rinat Ahmetov i-ar putea da dezlegarea de la club. Miliardarul din Donetk este, in aceste zile fierbinti in Ucraina, preocupat exclusiv de a-si proteja afacerile. "Domnul Ahmetov n-are timp de declaratii oficiale pe tema plecarii lui Lucescu la nationala voastra de fotbal. Domnul Ahmetov are alte probleme mai importante de care trebuie sa se ocupe. Acum, la noi este o situatie critica din punct de vedere politic. Iar presedintele Ahmetov nu e de gasit la club", ne-a declarat ieri Mark Levitki, purtator de cuvint al clubului de fotbal Sahtior Donetk.