Sport 7 Ianuarie 2008 03:26
Adrian Diaconu ar putea deveni al patrulea campion mondial la box profesionist din Romania, dupa Mihai Leu, Leonard Doroftei si Lucian Bute

Ziua de azi ar putea fi una speciala pentru pugilistul Adrian Diaconu. El ar putea afla daca va lupta la Bucuresti cu americanul Chad Dawson pentru titlul mondial al boxerilor profesionisti la categoria semigrea (versiunea WBC). Decizia va fi luata in urma licitatiei care va avea loc in cursul serii, la Mexico City.

Municipalitatea a depus vineri, in ultima zi de inscrieri, candidatura Bucurestiului, prin trimiterea unei scrisori de intentie la Los Angeles. Daca va trece “testul”, Capitala Romaniei va gazdui meciul la finele lunii martie.

Din partea Romaniei vor fi prezenti la licitatie presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, si un reprezentant al clubului canadian Interbox, cel la care este legitimat ploiesteanul.

“La licitatie vor participa cei mai mari promotori din lume, Garry Shaw si Don King, iar ca orase contracandidatele noastre vor fi New York si Las Vegas. Nu pot decat sa fiu bucuros pentru implicarea Primariei in acest proiect”, a declarat Obreja, care mai spera ca, in cazul in care Bucurestiul va obtine organizarea meciului, sa il aduca la meci pe cel mai mare promotor din lume, Don King.

Diaconu ar fi trebuit sa lupte, la 29 septembrie, la Sacramento, pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, cu americanul Chad Dawson, dar meciul a fost anulat din cauza accidentarii romanului.

Diaconu, poreclit “Rechinul”, s-a accidentat la mana dreapta la un antrenament cu sparring, iar radiografiile pe care le-a facut au aratat ca a suferit o contuzie la incheietura pumnului, cu usoare leziuni ale tesutului. Nu a mai putut urca in ring, astfel ca a pierdut o bursa de aproximativ 420.000 $.

Adrian Diaconu si-a castigat dreptul de a fi challenger la titlul mondial dupa ce l-a invins, la 9 mai, prin KO, in repriza a treia, pe americanul Rico Hoye. Dupa acel meci, el a fost supranumit de comentatorii postului american de televiziune ESPN “Tyson cel alb”.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.