Sport 5 Ianuarie 2008 13:52
Jucatoarea elvetiana Martina Hingis, care si-a anuntat in luna noiembrie retragerea din tenis dupa ce a fost depistata ca a consumat cocaina, a fost suspendata pentru doi ani de catre Federatia Internationala de Tenis, informeaza NewsIn.

Hingis, in varsta de 27 de ani, a fost suspendata pentru doi ani, iar toate rezultatele incepand de la editia de anul trecut a turneului de la Wimbledon au fost anulate. De asemenea au fost retrase sumele de bani castigate in acea perioada, adica 87.932 de euro.

Fosta ocupanta a primului loc in clasamentul mondial a fost depistata pozitiv la 29 iunie 2007 si a confirmat acest lucru in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la 1 noiembrie, la Zurich, dar a declarat ca este "suta la suta nevinovata".

Cateva zile mai tarziu, ea si-a exprimat intentia de a contesta rezultatul testelor medicale, dar nu a fost audiata de catre Federatia Internationala de Tenis, iar o comisie independenta a respins obiectiile fostei campioane.

Hingis a fost cea mai tanara ocupanta a primului loc in clasamentul WTA, la numai 16 ani, 6 luni si o zi, si a dominat tenisul mondial intre 1997 si 2000, perioada in care a castigat cinci titluri de Mare slem.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.