Sport 4 Ianuarie 2008 03:18
Liderul campionatului, CFR Cluj, marcheaza premiera dupa premiera.

Anul trecut, ardelenii au transferat pe primul suedez care a jucat vreodata in Romania (Niklas Sandberg), iar acum il vor aduce pe primul canadian. Lars Hirschfeld, portarul formatiei Rosenborg Trondheim, este asteptat sa soseasca in tara pina la sfirsitul saptaminii in curs, CFR Cluj ajungind la o intelegere cu gruparea norvegiana. In virsta de 29 de ani, Hirschfeld va fi al doilea goalkeeper strain din lotul "feroviarilor", dupa portughezul Nuno Claro (titular).

Desi este nascut in Canada, Lars Hirschfeld detine si cetatenia germana. Acest lucru este posibil ca urmare a faptului ca ambii sai parinti sint nemti, tatal fiind originar din Plettenberg, iar mama din Girbigsdorf. In 1998, cind s-a transferat la Energie Cottbus, canadianul Hirschfeld a primit si cetatenia germana. Din retur, CFR Cluj il va putea folosi ca jucator comunitar.

Lars Hirschfeld este considerat cel mai mare portar din istoria clubului Tromsoe, desi a evoluat doar un sezon la gruparea norvegiana. In 2005/ 2006, prestatiile sale nu doar ca au ajutat la salvarea echipei de la retrogradare, dar au dus Tromsoe in Cupa UEFA, iar canadiano-germanul Lars a avut interventii excelente intr-o partida cu Galatasaray Istanbul, cistigata de formatia sa.

Nascut si crescut in Canada, o tara in care se practica, in special, sporturile de iarna, Hirschfeld a fost atras in copilarie de snowboard si schi, dar a practicat si voleiul, baschetul si chiar golful. In mod surprinzator, fotbalul l-a inceput in sala, evoluind pentru Edmonton Drillers, abia dupa un an alegind fotbalul profesionist, in iarba. Noua achizitie a CFR-ului poarta ochelari de vedere si vorbeste fluent patru limbi straine: germana, engleza, franceza si norvegiana.

6 meciuri in Liga Campionilor

Titular la Rosenborg Trondheim, Lars Hirschfeld a aparat in toate cele sase partide disputate de norvegieni in actuala editie a UEFA Champions League. Canadianul a fost remarcatul antrenorului portughez Jose Mourinho in meciul Chelsea - Rosenborg (primul din grupa B), scor 1-1. "Am avut 20 de ocazii, dar am dat un singur gol, pentru ca nu ne-a lasat portarul lui Rosenborg sa inscriem mai mult", a spus Mourinho la finalul confruntarii de pe "Stamford Bridge", disputata pe 18 septembrie.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.