Procesul pentru calomnie initiat de romanul Alin Turcu impotriva publicatiei News of the World pentru un articol despre un complot pentru rapirea Victoriei Beckham si a fiilor ei incepe marti, transmite cotidianul britanic The Guardian in editia sa electronica.

La sfarsitul lui 2002, publicatia a sustinut in mai multe articole ca Alin Turcu facea parte dintre cele cinci persoane care planuiau sa o rapeasca pe sotia lui David Beckham si pe fiii lor pentru a obtine o rascumparare de cinci milioane de lire sterline. Tabloidul The Sun a preluat de asemenea subiectul. In urma anchetei, acuzatiile formulate la adresa lui Turcu au fost retrase. La fel s-a intamplat si in cazul celorlalti patru barbati din banda care ar fi pus la cale rapirea. In cadrul procesului este foarte posibil ca Mazher Mahmood, seful departamentului de anchete de la News of the World, sa depuna marturie.

La inceputul lunii noiembrie 2002, cinci barbati au fost arestati sub banuiala ca ar fi complotat pentru rapirea Victoriei Beckham si a copiilor ei, dupa ce News of the World a inmanat politiei un dosar cu dovezi, cu o zi inainte de a publica in exclusivitate un reportaj pe aceasta tema.

In asteptarea procesului, Turcu a petrecut aproape opt luni in detentie. In iunie 2003, procesul a fost abandonat dupa ce procurorii au recunoscut ca principalul lor martor si informatorul News of the World, Florin Gashi, nu este credibil. Gashi, al carui cazier nu era foarte curat, primise zece mii de lire sterline de la News of the World pentru a furniza asa-zise informatii.

Publicatia si-a sustinut insa in continuare cele publicate. Turcu este reprezentat in instanta de David Price, specialist in drept media, care nu isi va primi onorariul decat daca va castiga procesul. Turcu nu va lua parte la proces, deoarece a parasit Marea Britanie anul trecut si se afla in prezent in Romania, potrivit sursei citate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.