In lipsa garantiilor guvernamentale, FRF vrea sa se retraga din cursa pentru organizarea Euro 2012. Forul condus inca de Mircea Sandu a primit deja un cadou de 2,5 milioane de franci elvetieni de la UEFA.

Desi guvernul a aprobat in urma cu o luna construirea unui stadion la standardele FIFA, conducerea FRF intentioneaza sa-si retraga candidatura pentru organizarea Euro 2012. Ideea a aparut pe culoarele FRF la o zi dupa ce Mircea Sandu a anuntat ca nu va mai candida la presedintia acestui for, desi este membru intr-o comisie importanta a UEFA si in Comitetul de organizare a CM 2006 din Germania. Conform calendarului, pina pe 21 iulie, asociatiile interesate de organizarea Euro 2012 trebuie sa trimita dosarele pentru prima faza a licitatiei. Pina atunci, dosarele vor fi analizate la apropiatul congres al UEFA din luna aprilie.

In aceeasi zi, Comisia de programe de asistenta pentru federatiile europene din cadrul UEFA a alocat suma de 66,3 milioane franci elvetieni pentru constructia de stadioane, reamenajarea unor baze sportive, instalatii de nocturna si lucrari de infrastructura.

Pomeni de la UEFA

Pe baza unui algoritm, Romania va primi 2,5 milioane franci elvetieni pentru centrul de formare si dezvoltare a fotbalistilor juniori, arbitrilor si antrenorilor de la Bucuresti. Fonduri similare au fost repartizate federatiei din Slovacia, pentru instalatii de nocturna la trei stadioane, Turcia, constructia centrului tehnic de la Kusadasi, Albania, pentru reamenajarea si modernizarea tuturor stadioanelor importante, Georgia, pentru constructia de arene in noua asociatii regionale, Macedonia, pentru constructia de tribune la stadioanele din Prilep si Tetovo si la centrul de formare din Strunica, Estonia, pentru constructia unui nou stadion national la Tallin.

Asistenta pentru stadioane, instalatii si miniterenuri a debutat cu un cadou facut de UEFA fiecarei federatii nationale, un miniteren care a putut servi drept etalon, intrucit federatiile au obligatia de a amenaja astfel de baze sportive in intreaga tara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.