Situatia dramatica in care a ajuns Universitatea Craiova a pus intreaga suflare a Olteniei pe jar. Daca primarul Antonie Solomon avertiza ca, daca Universitatea va retrograda, va intra in "vrie" si nu se stie daca nu va ajunge chiar in Divizia C, fosta glorie a "Craiovei Maxima" Ilie Balaci a gasit solutia pentru a nu se ajunge in aceasta situatie: blaturile.

Mandru ca Universitatea Craiova este singurul club din Romania, dupa Steaua si Dinamo, care nu a retrogradat de la promovarea in prima divizie, Ilie Balaci crede ca rusinea caderii in B poate fi evitata chiar daca fotbalistii olteni vor castiga meciuri si in afara terenului. "Universitatea ar trebui sa ramana in prima divizie prin orice mijloc, ortodox sau neortodox, deoarece este al treilea din tara, dupa Steaua si Dinamo, si singurul club din provincie care nu a retrogradat niciodata. Daca va scapa de retrogradare in acest an, in sezonul viitor Universitatea va renaste din propria-i cenusa. Dar nu ca pasarea Phoenix, ci ca o cioara olteneasca", a spus Balaci.

Daca echipa va termina sezonul pe un loc retrogradabil, Balaci spune ca, daca ar fi sef la "Stiinta, nu ar cumpara locul unei alte echipe in prima divizie, ci ar lasa-o sa joace in B. "N-as fi de acord cu cumpararea unui loc in Divizia A, pentru ca tot retrogradare se numeste. Si in plus, poate din Divizia B va veni cu forte mai proaspete", este opinia antrenorului oltean, care-i invinovateste pe fotbalistii Universitatii si pe patronul Dinel Staicu de situatia in care a ajuns echipa. "Marian Bondrea este un antrenor bun, valoros, dar el nu poate face minuni cu un asemenea lot, care nu are mai mult de trei, maximum patru fotbalisti. Si Staicu poarta o parte din vina pentru ca nu stie sa se inconjoare de oameni care cunosc fenomenul", a adaugat Balaci.

Din lipsa de fonduri, delegatia olteana va face deplasarea la Iasi, pentru jocul cu Politehnica din etapa a 19-a a Diviziei A Bürger, in transe. Drumul de la Craiova la Bucuresti va fi parcurs cu autocarul, de unde jucatorii vor lua avionul pana la Iasi, in vreme ce antrenorii si staful tehnic se vor multumi cu mersul cu autocarul.