Intr-un interviu acordat pentru “Monitorul de Suceava”, unul dintre cei mai buni oameni ai echipei nationale a Romaniei, Dorin Goian, a povestit despre viata extrasportiva, familie, masini si afaceri.

Cu toate ca a calificat Steaua in grupele Ligii Campionilor si a marcat unul dintre cele mai importante goluri pentru echipa nationala a Romaniei in preliminariile pentru EURO 2008 - contra Olandei, la Constanta - Dorin Goian ramane un om modest. “Pretul de 10 milioane de euro cerut pe mine consider ca e prea mare. Trebuie sa fim realisti”, spune “Goe”. in continuare, va reproducem cele mai interesante declaratii acordate de fotbalist cotidianului respectiv.

Dorin Goian a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai Stelei in acest sezon. El a punctat decisiv in cateva meciuri vitale ale echipei din Ghencea, vocatia de golgeter a fundasului Stelei facandu-se simtita si la echipa nationala a Romaniei, unde a inscris un gol de aur in meciul cu Olanda, de la Constanta.

Despre masini. Pe vremea cand evolua la Foresta Suceava, in urma cu sase ani, conducea o Dacie 1300, iar acum, cel mai elegant fundas din Liga I are in curte un Audi Q7. “Nu mi-am luat Audi ca sa epatez, ci pentru a asigura confortul si siguranta sotiei si fetitei mele”, spune fotbalistul.

Nu ar da niciodata Suceava pe Bucuresti. Multi fotbalisti din provincie au probleme cu viata extrasportiva din Bucuresti, insa nu este cazul lui Goian. Masivul fundas isi ocupa timpul cu antrenamentele si cu familia. “Nu prea am timp sa ies in oras, pentru ca sunt tot timpul plecat prin cantonamente, atat cu echipa nationala, cat si cu cea de club. Nu as da niciodata Suceava pe Bucuresti”.

Despre afaceri. Orice fotbalist care evo-lueaza la echipele importante din Capitala castiga sume mari de bani. Dorin Goian a reusit sa investeasca o parte din aceste castiguri in apartamente si terenuri. “Am cumparat doua apartamente in Bucuresti si o parcela de pamant la Bacau. Intentionez sa achizitionez si un teren pentru casa la Suceava, insa m-au speriat putin preturile care se vehiculeaza in Suceava”.

Vrea in strainatate. Cu toate ca la Steaua a cunoscut cele mai frumoase momente ale carierei de jucator, Dorin isi doreste sa se transfere la o alta echipa de top din Europa: “Acum cred ca e momentul potrivit ca eu sa fac acest pas, insa mai trebuie ca si Steaua sa vrea sa ma vanda”. Hobby-uri. Fundasul stelist isi imparte timpul liber alaturi de familie, film, tenis de camp sau snooker.

Fotbalistii sai pre-ferati din Liga I. Cu toate ca meciurile bune pe care Lucian Goian le-a facut la Dinamo le numeri pe degete, el ramane preferatul din Liga I al lui Goe. Pe aceasta lista se mai afla Radu stefan, Dica sau Didi. A adunat 50 de tricouri. “Am deja 50 de tricouri pe care, peste ani, o sa le privesc si o sa-mi aduc aminte de cea mai frumoasa perioada a vietii. “Am tricourile lui Berbatov, Van Nistelrooy, Yakubu, Luis Fabiano”. La Europene, Goian spera sa isi imbogateasca colectia cu alte cinci tricouri.

Badoi nu ar vrea sa plece din Ghencea

Fostul rapidist Vali Badoi sustine ca perioada din Ghencea nu a fost ratata pentru el, deoarece a evoluat de doua ori in Liga Campionilor. Fundasul dreapta al Stelei afirma ca nu a fost anuntat de nimeni ca trebuie sa plece la gruparea de pe Bega.

"Pe mine nu m-a anuntat nimeni de un transfer la Timisoara. Astept sa ma sune si pe mine cineva sa imi comunice. Va dati seama ca, dupa experienta la Steaua, bine nu imi e. Dar am ramas si eu cu ceva, am jucat doua meciuri in Liga Campionilor. Nu consider ca a fost un an pierdut pentru mine, pentru ca sezonul este inca la jumatate”, a spus Badoi, care se poate multumi doar cu drepturile financiare care le-a primit de la Gigi Becali.

Fostul jucator al Rapidului si al echipei nationale a tinut sa-l contrazica si pe Marius Lacatus, care a spus in urma cu o luna ca Badoi nu este folosit deoarece nu se pregateste serios. “intrebati-i pe ei ce au vrut sa spuna. Pe mine m-au bagat cu Slavia si la Bacau. Eu, in meciul de la Praga, consider ca am jucat bine. Dar pe urma am mai fost folosit cate cinci mi-nute in cateva meciuri”.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.