Cum e viata ta la Poli, acum, ca ai de stat pana in primavara?

Ionel Ganea: Ma antrenez normal cu echipa, joc in meciuri amicale si sper sa ma mentin intr-o forma fizica optima, ca sa revin in forta in retur. Mai mult, vreau sa-mi fac un program propriu de pregatire fizica, separat de antrenamentele cu echipa.

Au fost voci care spuneau ca ar fi sanse sa te intorci la Dinamo...

Nu am primit nici o oferta de acest gen. Oricum, eu mai am doi ani si jumatate de contract cu Poli si cred ca acesta este ultimul meu contract. Ma gandesc, insa, cu durere la momentul cand voi atarna ghetele in cui. Va fi foarte greu.

Cum ti se pare echipa nationala de acum?

E o formatie matura. E bine ca ne-am calificat cu doua etape inainte de finalul preliminariilor. E o buna o ocazie sa ne facem simtita prezenta in strainatate. Sunt sigur ca vom fi mai bine vazuti, dupa calificarea nationalei, mai ales ca echipele de club au avut sun sezon slab in Europa.

De ce crezi ca a scazut atat de drastic randamentul echipelor de club, in cupele europene, fata de sezonul trecut?

Ritmul in care au intrat, cu meciuri foarte multe, le-a afectat putin randamentul. Cred ca singura reteta pentru ca jucatorii sa fie in forma e sa aiba grija sa se odihneasca. Antrenamentul si odihna sunt cele doua ingrediente de baza.

Tu ai lucrat sub comanda lui Hagi, in Turcia, si il cunosti destul de bine. Ce parere ai despre problemele pe care le-a intampinat in Ghencea?

Hagi nu trebuia sa fie determinat sa plece de la Steaua. Intr-adevar, am lucrat cu el si stiu ca e un antrenor foarte bun. Nici Mihai Stoica nu trebuia lasat sa plece, pentru ca el a asigurat comunicarea la clubul din Ghencea. Comunicarea e foarte importanta la un club.

La Poli, cine este liantul intre jucatori si conducere?

Eu sunt unul dintre cei trei capitani ai echipei, alaturi de Canu si Alexa. Jucatorii, cand au o problema, ne-o spun, iar noi o trasmitem mai departe antrenorului. Acesta discuta cu conducerea clublui si tot asa, ierarhic. Comunicarea este foarte buna, iar deciziile raman in familia noastra, a echipei.