Fotbalistul brazilian, Kaka a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucator din 2007.

Ricardo Izecson dos Santos Leite, mult mai cunoscut dupa porecla Kaka, a castigat aseara la Zurich trofeul "FIFA Player of the Year", distinctie care il rasplateste pe cel mai bun jucator din lume, relateaza Ziua.

Ancheta forului fotbalistic mondial se efectueaza prin strangerea voturilor de la toti selectionerii si capitanii echipelor nationale de pe mapamond.

Kaka i-a invins net pe rivalii sai, acumuland 1047 de puncte, fata de numai cele 504 ale lui Messi si cele 426 ale lui Ronaldo.

„Este un moment foarte special pentru mine - visul meu era doar acela de a juca pentru FC Sao Paolo si a evolua intr-un meci pentru Brazilia. In Biblie se spune insa ca Dumnezeu iti poate da mai mult decit ii ceri, iar asta mi s-a intimplat mie in viata“, a declarat fotbalistul, potrivit Cotidianul

„Am tot auzit in ultima vreme ca voi cistiga acest premiu, dar am avut dubii pina acum, cind s-a confirmat“, a adaugat Kaka.

Potrivit EVZ, sud-americanul este al cincilea brazilian castigator al acestui titlu, dupa Romario (1 titlu), Rivaldo (1), Ronaldo (3) si Ronaldinho (2). Inainte de a-i da trofeul lui Kaka, Pele a urcat pe scena Operei din Zurich pentru a primi un trofeu special, „FIFA Presidential Award”.

„Trebuie sa impart acest trofeu cu toti prietenii mei, pentru ca in viata nu poti realiza nimic de unul singur. Il impart cu sotia mea, cu familia mea si cu Dumnezeu”, a spus emotionat Pele, care e considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.