Relatia dintre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Fundatia condusa de Ion Tiriac s-a deteriorat. Fostul jucator de tenis a cerut un control la forul olimpic pentru a verifica modul in care s-au cheltuit banii primiti de la fundatie.

CIndva mai mult decit cordiala, relatia dintre Ion Tiriac si Octavian Morariu s-a racit imediat dupa alegeri. Propulsat de Tiriac atit la conducerea Agentiei Nationale pentru Sport, cit si la sefia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu s-a intors impotriva celui care l-a scos din anonimat. Dupa ce s-a vazut "cocotat" in scaunul de presedinte al COSR - cu ajutorul fostului jucator de tenis, care i-a inlaturat toti contracandidatii -, primul lucru pe care Morariu l-a facut a fost sa scape de titulatura de "lacheul lui Tiriac".

In acest sens, fostul rugbist si-a exprimat dorinta de a detine controlul financiar al institutiei pe care o conduce, pregatind totodata si un program financiar diversificat, prin largirea parteneriatului public/privat, marirea numarului de sponsori directi ai COSR, rentabilizarea Complexului de la Izvorani, pentru care Tiriac jr. a donat 100.000 de euro etc. Ba chiar, Morariu si Tiriac au avut discutii contradictorii pe marginea posibililor parteneri ai forului olimpic, fostul presedinte dorindu-si pastrarea celor vechi, iar actualul conducator, aducerea unora noi, din Franta.

Control la COSR

Nesupunerea lui Morariu a atras implicit razbunarea lui Tiriac, cel care a pastrat controlul pirghiilor financiare, prin Fundatia Olimpica Romana (FOR). Astfel, motivind zvonuri referitoare la anumite nereguli financiare, la ultima sedinta a FOR, Ion Tiriac a cerut verificarea actelor privind modul in care forul condus de Morariu a cheltuit banii primiti de la fundatie. Rugat sa argumenteze acest control, Tiriac a refuzat sa faca orice fel de comentarii.

Fara director executiv

De aproximativ o luna, FOR nu mai are director executiv, Gina Oprisan, cea care detinea aceasta functie, depunindu-si demisia. "Inca nu avem capetenie. Nu stim inca cine si cind o va inlocui pe Gina Oprisan. Saptamina viitoare se va intruni din nou Comitetul Executiv al FOR, dupa care vom organiza o conferinta de presa pentru a anunta strategia fundatiei in urmatoarea perioada si sponosorii cu care vom incheia contracte", a mai declarat o sursa din FOR.

Membru fondator al Fundatiei, fiul fostului jucator de tenis, Ion Alexandru Tiriac, a fost suspendat din functia pe care o detinea in cadrul FOR, pe perioada in care a fost anchetat pentru trafic si consum ilicit de droguri, dar si pentru punerea locuintei la dispozitie in vederea consumului de droguri. Desi scos partial de sub acuzatii, Tiriac jr. nu a fost reprimit in fundatie. "Nu a revenit in fundatie si nici nu cred ca se va intimpla prea curind acest lucru", a mai spus sursa din cadrul FOR.

Programele sociale, uitate

Creata initial pentru punerea in practica a unor programe sociale, Fundatia si-a pierdut menirea: aceea de a ajuta fostii sportivi aflati in dificultate. "Fundatia Olimpica nu avea ca scop principal colectarea sponsorilor. Ne doream, in primul rind, sa sprijinim fostele glorii sportive aflate in dificultate. Daca banii proveniti de la sponsori intrau direct prin COR, atunci de acestia nu puteau beneficia decit federatiile olimpice. Asa ca, la initiativa lui Tiriac, a fost creata aceasta Fundatie", a declarat Cristian Gatu, fostul presedinte al FOR


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.