Un avocat turc specializat in legile europene a cerut forului european sa anuleze victoria lui Internazionale in meciul cu Fenerbahce, din Liga Campionilor, pe motiv ca o cruce rosie de pe echipamentul italienilor insulta musulmanii, informeaza NewsIn.

"Am vazut meciul de pe San Siro si am simtit o mare suparare si durere in suflet", a declarat avocatul turc Baris Kaska intr-un interviu. Kaska este nemultumit de faptul ca Internazionale Milano a purtat un echipament alb cu o cruce rosie pe piept, ceea ce aminteste de cavalerii Templieri, care au avut un conflict cu popoarele musulmane.

Avocatul turc a afirmat ca a cerut anularea rezultatului obtinut de Internazionale in partida cu Fenerbahce, scor 3-0, din Liga Campionilor si ca prin purtarea respectivului echipament Inter si-a manifestat "o forma explicita de superioritate rasista si religioasa". Reprezentantii UEFA si FIFA ar putea sa fie obligati sa raspunda in fata unui judecator acuzatiilor avocatului turc.

"Cum poate UEFA sa permita acest lucru? Cele trei goluri ale cruciatilor de la Inter trebuie anulate", a scris presa turca, in timp ce fanii echipei sustin ca echipa lor are sanse nule de a primi puncte in urma acelui meci.

Jucatorii clubului Inter Milano evolueaza in niste tricouri albe insciptionate pe piept cu o cruce rosie, pentru a marca implinirea a 100 de ani de la infiintarea formatiei. Inter a castigat cu 3-0 meciul impotriva Fenerbahce, disputat la 27 noiembrie in Grupa G a Ligii Campionilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.