EVZ l-a descoperit la Dijon pe fostul antrenor al lotului tricolor de gimnastica, Adrian Goreac, convertit in functionar la primaria locala.

Pentru majoritatea romanilor, gimnastica tricolora a fost inventata de Bela Karoly si desavarsita de Octavian Belu. Putini stiu ca intre cele doua ere, timp de aproape un deceniu, a mai existat un „titan”, Adrian Goreac, antrenorul care le-a propulsat pe podium pe Ecaterina Szabo, Daniela Silivas si Aurelia Dobre.

Pe fostul antrenor-coordonator al lotului olimpic al Romaniei dintre fuga lui Karoly in SUA si inscaunarea lui Belu l-am descoperit in sala de handbal, la Dijon, intr-o postura inedita. A renuntat de ani buni la sportul care l-a consacrat si lucreaza pentru primaria din „orasul mustarului”.

Goreac, care locuieste, impreuna cu sotia si cu fiul sau, langa Palatul Sporturilor, este implicat zilele acestea in organizarea Campionatului Mondial de handbal. La 56 de ani, cu o camera video pe umar si un aparat foto de gat, produce materiale legate de competitia gazduita de Dijon si incurajeaza echipa Romaniei din inaltul tribunei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.