Sahtar Donetk a pierdut marti seara, pe teren propriu, scor 1-2 (1-2) cu Benfica Lisabona, in ultima etapa a grupei D din UEFA Champions League, rezultat care a trimis trupa lui Mircea Lucescu pe locul 4.
Sahtar avea nevoie de o victorie pentru a accede, in premiera, in "optimile" Ligii Campionilor sau de un egal pentru a prinde locul 3, care ar fi insemnat prezenta in 16-imile de finala ale Cupei UEFA.


Soarta lui Sahtar depindea si de meciul din Italia, acolo unde AC Milan avea sa se impuna in fata lui Celtic prin reusita lui F. Inzaghi (atacantul italian a devenit astfel cel mai bun marcator din istoria cupelor europene, cu 63 de goluri, depasindu-l pe Gerd Muller, ramas la cota 62!). Meciurile din aceasta grupa s-au jucat marti seara, cu o saptamana inainte de ultimele partide ale competitiei, deoarece echipa italiana trebuie sa participe in perioada 7-16 decembrie la campionatul mondial al cluburilor. Din pacate pentru romanii de la Donetk, Benfica a marcat repede de doua ori, prin Cardozo, golul din penalty al lui Lucarelli fiind doar pentru palmares. La Sahtar, Razvan Rat a fost integralist. Astfel, din grupa D s-au calificat pentru "optimi" AC Milan si Celtic Glasgow (care se alatura lui Manchester United, Arsenal, FC Barcelona, FC Sevilla, AS Roma, Inter Milano si Chelsea), in timp ce Benfica merge in Cupa UEFA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.