Nationala de handbal feminin a Romaniei va disputa astazi la Dijon primul meci din grupa a II-a principala, in compania reprezentativei similare a Coreei de Sud, care a ocupat locul secund in grupa preliminara F.
In cadrul grupei preliminare F, Coreea de Sud a reusit cel mai bun meci luni, in compania Ucrainei, pe care a invins-o cu 26-25, eliminand-o din cursa pentru un loc in grupele principale. In primul meci, Coreea de Sud a invins Paraguay cu 50-12. Programul nationalei Romaniei in grupa a II-a principala, la Dijon, este urmatorul: cu Coreea de Sud, care a ocupat locul doi in grupa preliminara F (joi, ora 15.30), cu Spania, locul 2 in grupa E (sambata, ora 15.30), cu Ungaria, locul 1 in grupa E (duminica, ora 19.30), si cu Germania, locul 1 - grupa F (la 11 decembrie, ora 17.30).

Romania nu va mai juca si cu Polonia, calificata si ea de pe locul 2, cu care s-a intalnit deja in grupa preliminara. Echipele clasate pe locurile 3 in grupele preliminare vor juca, impartite in doua grupe, pentru clasarea pe locurile 13-18, o situatie similara fiind si pentru echipele clasate pe locurile 4 in grupele preliminare, care vor evolua la fel, in doua grupe, pentru clasarea pe locurile 19-24. Castigatoarea Campionatului Mondial se califica automat la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar echipele clasate pe locurile II-VII vor participa la turnee preolimpice de calificare, care vor fi gazduite, conform regulamentului IHF, de formatiile clasate pe locurile II, III si c. Obiectivul nationalei Romaniei la CM din Franta este clasarea pe unul dintre locurile 1-4.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.