Antrenorul echipei Juventus Torino, Fabio Capello a declarat, inaintea meciului de marti cu Liverpool, din sferturile Ligii Campionilor, ca incidentele de pe stadionul Heysel, produse in urma cu 20 de ani, nu trebuie sa se mai repete niciodata. "Trebuie sa ne amintim de Heysel, pentru ca fotbalul sa se joace pe teren, cu determinare, dar fara violenta. Incidentele de pe Heysel nu trebuie sa se mai repete niciodata", a afirmat Capello. Un numar de 39 de suporteri italieni si englezi au murit, pe 29 mai 1985, in timpul finalei Cupei Campionilor Europeni, disputate de formatiile Juventus Torino si Liverpool, pe stadionul "Heysel".

Juventus a castigat meciul, cu scorul de 1-0, in urma unui penalti transformat de francezul Michel Platini. Fostul jucator al echipei Juventus, atacantul Paolo Rossi, in prezent consultant pentru canalul de televiziune Sky, nu a uitat aceasta partida. "A fost o seara trista, ceea ce s-a intamplat a fost absurd, o rana deschisa pentru mult timp. Speram ca partida de marti se va juca sub semnul sportivitatii", a spus Rossi. Pentru polonezul Zbigniew Boniek, amintirea incidentelor de pe Heysel este inca vie. "In memoria victimelor tragediei si in semn de respect pentru durerea familiilor mi-ar placea ca acest meci sa fie tratat ca unul foarte important, insa doar in plan sportiv", a spus Boniek, care considera ca organizatorii au fost responsabili de drama de pe Heysel, deoarece au vandut bilete in acelasi sector din tribuna suporterilor celor doua echipe adversare. Boniek a refuzat atunci sa incaseze prima pentru victorie, oferind-o parintilor victimelor.

"Pentru mine, ceea ce s-a intamplat acolo a fost orice, dar nu un meci de fotbal si de aceea nici macar nu am vrut sa stiu care era valoarea acelei prime", a spus Boniek. Partida Liverpool - Juventus Torino, care va avea loc, marti, de la ora 21,45, va fi arbitrata de belgianul Frank de Bleeckere, si va fi transmisa in direct de Pro TV.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.