Ieri, DNA a anuntat ca a inceput urmarirea penala impotriva presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, pentru luare de mita, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, informeaza Cronica Romana

Potrivit Click, plangerea penala a fost depusa la Directia Nationala Anticoruptie de Constantin Iacov, fostul manager al echipei FC National, si vizeaza tranzactia prin care Mitica Dragomir a achizitionat, in numele institutiei, terenul din strada Alexandru Vitzu, sector 5, pe care s-a ridicat sediul LPF.

EVZ relateaza ca anchetatorii au ajuns la concluzia ca, in 2001, presedintele LPF ar fi acceptat sa cumpere de la Iorgulescu un teren de 1.500 de metri patrati pe care a platit, din banii Ligii, 350.000 de euro, adica un pret de aproximativ trei ori mai mare decat cel practicat pe piata libera la momentul respectiv.

Dumitru Dragomir ar fi acceptat insa acest pret supraevaluat pentru ca mai intai, ar fi primit pe gratis, de la acelasi Gino Iorgulescu, un teren mai mic, de 350 de metri patrati. Acest pamant reprezinta, in opinia anchetatorilor, o mita data sefului LPF de catre Iorgulescu, mai ales ca astazi valoarea terenului este de 170.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.