Dinamo pregateste derby-ul din Ghencea cu meciuri amicale in campionat

Dinamo-Poli Iasi a fost o caricatura de meci. Campioana a trecut, fara sa se omoare cu firea, de Poli Iasi, o formatie care s-a temut sa conduca balonul in jumatatea adversa de teren. Echipa care lupta pina la epuizare in Ghencea, invingind Steaua in turul campionatului, a venit simbata in excursie la Bucuresti. Nu este prima oara in retur cind un adversar se afla la cheremul "ros-albilor". In urma cu doua etape, fotbalistii de la Sportul au jucat dupa cum a cintat trupa "ros-albilor".

Directorul executiv Cristi Borcea poate fi socotit cel mai bun jucator din lotul campioanei. Suporterii dinamovisti nu pot fi insa pacaliti. Ei au venit in numar mic la meciul cu Poli si le-au cerut jucatorilor sa arate fotbal etapa viitoare, impotriva Stelei.
Conducerea echipei Dinamo a planificat asta-iarna o strategie menita sa le permita "ciinilor rosii" sa-si pastreze titlul. "Dinamo nu va mai pierde nici un punct pina la meciul cu Steaua. Daca nu se va cistiga meciul din Ghencea, conducerea va renunta la lupta pentru titlu, iar in echipa vor aparea jucatori tineri, precum Radu Stefan sau Alin Ilin", a dezvaluit o sursa apropiata campioanei. Sefii au anuntat o prima de 10.000 de dolari pentru fiecare jucator, in cazul in care echipa va obtine toate punctele puse in joc in primele patru meciuri din retur. Primele trei partide erau insa cistigate inca de asta-iarna. Miza era, de fapt, motivarea formatiei pentru derby-ul din Ghencea.

Strategie cu Apulum. O data cu trecerea timpului se developeaza dedesubturile meciului Sportul-Dinamo, suspectat, de asemenea, de blat. Formatie cu o remarcabila forta ofensiva, "gasca nebuna" din Regie nu si-a creat in acel joc nici o ocazie de gol la poarta lui Vladimir Gaev. Punctele ar fi ajuns in buzunarul campioanei prin intermediul formatiei Apulum Alba Iulia, echipa de casa a "ciinilor". In orasul "Marii Unirii", directorul executiv Cristi Borcea detine o carmangerie, fiind prieten la catarama cu sefii de la Apulum.

In prima etapa din retur, Sportul a invins, surprinzator, cu 4-0, la Alba Iulia, pentru ca runda imediat urmatoare, in fata "ciinilor", sa nu emita pretentii la puncte. Vasile Siman, patronul Sportului, a iesit in cistig, Sportul impuscind doi iepuri dintr-un foc: a adunat trei puncte in clasament fara prea mare bataie de cap, iar Gigel Bucur a inscris de trei ori, crescindu-i-se cota pentru la vara, cind Dinamo, Rapid si Steaua au anuntat ca vor sa liciteze pentru micutul atacant.

Echipe infratite

Dinamo si Poli, cele doua echipe care s-au infruntat simbata, sint infratite. Cluburile fac des schimb de jucatori. In iarna, in "Groapa" a sosit ieseanul Andrei Cristea. Campioana i-a trimis la Poli pe Cristi Ciobotariu, Szabolcz Perenyi si Bogdan Onut. Ultimul n-a avut drept de joc simbata, conform unei clauze contractuale. Nici Cristea n-a evoluat, dar dintr-un alt motiv. "Cristea n-a jucat pentru ca n-am vrut sa se supere suporterii pe el!", a explicat Ioan Andone. La rindul lor, Daniel Rednic, Tinel Petre si Max Arhire, cu totii titulari in partida din "Groapa", au imbracat in trecut tricoul ros-alb.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.